Γενικό Χημείο του Κράτους - Κυπριακή Δημοκρατία Μετάβαση στο περιεχόμενο


Πρόσθετα Τροφίμων, όπως ορίζεται στον σχετικό Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1333/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, είναι ουσίες με ή χωρίς θρεπτική αξία, οι οποίες προστίθενται σκόπιμα στα τρόφιμα για ένα τεχνολογικό σκοπό κατά την παρασκευή, τη μεταποίηση, την προετοιμασία, την επεξεργασία, τη συσκευασία, τη μεταφορά ή την αποθήκευση τους. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όλα τα πρόσθετα τροφίμων χαρακτηρίζονται με έναν αριθμό Ε.

Για να πληροφορηθείτε σε ποια τρόφιμα και σε ποια επίπεδα επιτρέπεται η χρήση των εν λόγω προσθέτων ουσιών μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα: https://ec.europa.eu/food/food-feed-portal/screen/food-additives/search (database on Food Additives). Η συγκεκριμένη βάση δεδομένων αποτελεί εργαλείο ενημέρωσης για τα επιτρεπόμενα πρόσθετα τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για τους όρους χρήσης τους.

Κατάλογος Επιτρεπόμενων Προσθέτων Τροφίμων (Αριθμοί Ε) στα Ελληνικά ……





Κατεβάστε το αρχείο Acrobat Επιτρεπόμενα Πρόσθετα Τροφίμων (Αριθμοί Ε) Σεπτέμβριος, 2022.pdf


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top