Συμβούλιο Ασφάλειας Τροφίμων
Food safety
Dairy products
Food inspection
Field with green vegetables
Cows

Το Συμβούλιο Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΑΤ) συστάθηκε στις 9/4/2003 μετά από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με αριθ. 57.682, η οποία τροποποιείται από την απόφαση με αριθ. 60.959 στις 19/10/2004. Σκοπός του ΣΑΤ είναι o συντονισμός των διαφόρων Αρμοδίων Υπηρεσιών και Φορέων που ασχολούνται με την ασφάλεια των τροφίμων, καθώς επίσης η επικοινωνία και συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).