Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Υγείας

Ανακοινώσεις





Συνέχεια στη συνεργασία Κύπρου - Ισραήλ δίδει νέα συμφωνία στον τομέα της υγείας
Συνέχεια στη συνεργασία Κύπρου - Ισραήλ δίδει νέα συμφωνία στον τομέα της υγείας
Εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ επιτρέπει η Συμφωνία Συνεργασίας στον τομέα της υγείας που ο Υπουργός Υγείας Δρ. Γιώργος Παμπορίδης και ο ομόλογός του κ. Yakov Litzman υπέγραψαν σήμερα στην Ιερουσαλήμ.

Η Συμφωνία αποτελεί ανανέωση του Σχεδίου Συνεργασίας στον τομέα της Υγείας και της Ιατρικής για την περίοδο 2016 – 2021 και διαλαμβάνει συνεργασία σε θέματα που αφορούν σε εθνικά προγράμματα υγείας των δύο χωρών, στην αναθεώρηση και βελτίωση των συστημάτων υγείας, την επιδημιολογία, την πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων, την ασφάλεια των τροφίμων και θέματα περιβαλλοντικής υγιεινής. Οι πτυχές της συνεργασίας θα επιτευχθούν μέσω της ανταλλαγής επισκέψεων σε επίπεδο τεχνοκρατών, της από κοινού διοργάνωσης και παρακολούθησης συνεδρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και της ανταλλαγής εμπειρογνωμοσύνης σε διάφορες ειδικότητες στον κλινικό χώρο. Τέλος, η Συμφωνία καλύπτει τη συνεργασία σε θέματα αποστολής ασθενών στο εξωτερικό για θεραπεία και τις μεταμοσχεύσεις.

Ο κ. Παμπορίδης επισκέπτεται το Ισραήλ αποδεχόμενος επίσημη πρόσκληση του Ισραηλινού Υπουργού Υγείας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης έχουν οριστεί επισκέψεις σε νοσηλευτήρια και ιατρικά κέντρα ενώ πρόσθετα, θα έχει σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους των Υπηρεσιών υγείας του Κράτους του Ισραήλ με αντικείμενο τη διεύρυνση περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.










BREXIT

Επικοινωνία με Υπουργείο Υγείας (Εισηγήσεις/ Σχόλια/ Παράπονα)

Ταξιδιωτικές Οδηγίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαδικασίες Δωρεών προς τα Δημόσια Νοσηλευτήρια

Δωρεά Οργάνων και Ιστών

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων  Δήλωση Απορρήτου

Χρηματοδοτικά Προγράμματα

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη από 1/8/2013

Ιός Ebola

Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Κλινικές Κατευθυντήριες Οδηγίες

Δικτυακή Πύλη

112

Υγεία ΕΕ

Κάν΄το Ηλεκτρονικά

Δημόσιες Συμβάσεις

Για την Κύπρο

112

Ευρωπαϊκή Μέρα Αντιβιοτικών