Γενικό Χημείο του Κράτους - Κυπριακή Δημοκρατία Μετάβαση στο περιεχόμενο


Το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΓΧΚ), σε συνεργασία με το Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Υγεία του Παιδιού (ΕΕΙΥΠ), με ανάθεση από το Υπουργείο Υγείας, υλοποιούν το έργο Εθνική Έρευνα για τη διατροφή του πληθυσμού της Κύπρου (National Dietary Survey Lot 1 & Lot 2). Κατ’ αυτή θα καταγραφούν τα στοιχεία κατανάλωσης τροφίμων από τους Κυπρίους πολίτες σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA), ώστε να είναι δυνατή η εκτίμηση της έκθεσης του Κυπριακού πληθυσμού σε χημικούς και άλλους κινδύνους μέσω της τροφής, Πρόκειται για την πρώτη επίσημη εθνική παγκύπρια έρευνα για τη διατροφή των Κυπρίων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της EFSA και θα καλύψει όλες τις ηλικίες από βρεφική ηλικία έως 74 ετών συμπεριλαμβανομένων και εγκύων. Σκοπός της έρευνας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου “EU MENU” της EFSA, είναι η εναρμονισμένη συλλογή στοιχείων κατανάλωσης τροφίμων στα Κράτη Μέλη (ΚΜ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Το όλο έργο θα αρχίσει τον Δεκέμβριο του 2014 και θα τελειώσει τον Φεβρουάριο του 2018.



Κατεβάστε το αρχείο Acrobat EU MENU-DELTIO TYPOU.pdf
Κατεβάστε το αρχείο Acrobat Τρίπτυχο EU MENU_22-8-2014_last.pdf


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top