Ο όρος «νέα τρόφιμα» αναφέρεται σε τρόφιμα τα οποία δεν είχαν καταναλωθεί ευρέως από τους κατοίκους της ΕΕ πριν από τις 15 Μαΐου 1997. Ως νέα τρόφιμα νοούνται νέες πηγές τροφίμων ή τα προσφάτως αναπτυχθέντα και καινοτόμα τρόφιμα, τα τρόφιμα που παράγονται με τη χρήση νέων τεχνολογιών και μεθόδων παραγωγής, καθώς και τα τρόφιμα που παραδοσιακά καταναλώνονται εκτός, και όχι εντός, της ΕΕ.
(Το Τρίπτυχο ετοιμάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή).
Σχετικοί Σύνδεσμοι: http://bit.ly/2gAAS3J
nea trofima.pdf
Back to previous page