Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Συμβούλιο Ασφάλειας Τροφίμων
Επιστήμη & Υγεία > Χημική Ασφάλεια

Επιστήμη & Υγεία



Χημική Ασφάλεια

Οι χημικές ουσίες οι οποίες είναι δυνατό να επιβαρύνουν τα τρόφιμα (Χημική επιβάρυνση) και να επηρεάσουν την ασφάλειά τους, εντάσσονται σε δύο κατηγορίες: τις Φυσικές και τις Ανθρωπογενείς ουσίες.

Η τοξικότητα των ποικίλων αυτών ουσιών μπορεί να εκδηλωθεί άμεσα με απλά συμπτώματα αδιαθεσίας/ναυτίας, ή μακροπρόθεσμα με βλάβες του νευρικού και άλλων συστημάτων ή οργάνων (όπως το συκώτι, νεφρα κ.ά.) με μεταλλαξιογόνο ή εμβρυοτοξική δράση, πρόκληση/ ενεργοποίηση/ επιτάχυνση ασθενειών, όπως ο καρκίνος, και τελικά με θάνατο.


Κατεβάστε το αρχείο τύπου Acrobat Ασφαλή και Υγιεινά Τρόφιμα Ο Ζωτικός Συνδυασμός.pdf (Μέγεθος Αρχείου: 1423,01Kb)
Κατεβάστε το αρχείο τύπου Acrobat
Ακρυλαμίδιο στα τρόφιμα.pdf (Μέγεθος Αρχείου: 305,56Kb)
Κατεβάστε το αρχείο τύπου Acrobat
Μυκοτοξίνες στα τρόφιμα.pdf (Μέγεθος Αρχείου: 2694,15Kb)
Κατεβάστε το αρχείο τύπου Acrobat
Φυτοφάρμακα.pdf (Μέγεθος Αρχείου: 2787,95Kb)
Κατεβάστε το αρχείο τύπου Acrobat
Φυτοφάρμακα (2).pdf (Μέγεθος Αρχείου: 482,51Kb)
Κατεβάστε το αρχείο τύπου Acrobat
Ασφάλεια Υλικών σε Επαφή με Τρόφιμα.pdf (Μέγεθος Αρχείου: 554,35Kb)
Κατεβάστε το αρχείο τύπου Acrobat
Συμπληρώματα Διατροφής.pdf (Μέγεθος Αρχείου: 135,89Kb)
Κατεβάστε το αρχείο τύπου Acrobat
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΟΤΑ ΤΡΙΠΤΥΧΟ.pdf (Μέγεθος Αρχείου: 4650,62Kb)
Κατεβάστε το αρχείο τύπου Acrobat
Oδηγός για Πρόσθετα Τροφίμων (Αριθμοί Ε) 2008.pdf (Μέγεθος Αρχείου: 695,07Kb)
Κατεβάστε το αρχείο τύπου Acrobat
ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΗΜΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ.pdf (Μέγεθος Αρχείου: 256,76Kb)

No documents found



ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εθνική Έρευνα για τη Διατροφή του Πληθυσμού της Κύπρου