Υγειονομική Υπηρεσία
 

LOGO

Αποτελέσματα έρευνας Ευρωβαρόμετρου αναφορικά με το ενδιαφέρον των πολιτών για την ασφάλεια των τροφίμων και την ευαισθητοποίηση και τις αντιλήψεις για τους κινδύνους που συνδέονται με τη διατροφή


Αυτό το Ειδικό Ευρωβαρόμετρο, ζητήθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων και σχεδιάστηκε έτσι ώστε να παρέχει πληροφορίες σχετικά με:

Το γενικό ενδιαφέρον των Ευρωπαίων για την ασφάλεια των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των παραγόντων που επηρεάζουν τις αποφάσεις που σχετίζονται με τα τρόφιμα, τους κύριους διαύλους πληροφόρησης σχετικά με τους κινδύνους που συνδέονται με τη διατροφή, τις αλλαγές συμπεριφοράς και τις απόψεις σχετικά με την πολυπλοκότητα της επικοινωνίας σχετικά με τους κινδύνους που συνδέονται με τη διατροφή. Επιπλέον διερευνώνται, η ευαισθητοποίηση και αντιλήψεις όσον αφορά τα θέματα ασφάλειας των τροφίμων, η εμπιστοσύνη σε διαφορετικές πηγές πληροφόρησης και η κατανόηση του συστήματος ασφάλειας των τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η έρευνα διεξήχθη από το δίκτυο Kantar στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ μεταξύ της 9ης και της 26ης Απριλίου 2019.

Περίπου 27.655 ερωτηθέντες από διαφορετικές κοινωνικές και δημογραφικές ομάδες διεξήχθησαν συνεντεύξεις πρόσωπο με πρόσωπο στο σπίτι στη μητρική τους γλώσσα.

Η χρησιμοποιούμενη μεθοδολογία είναι εκείνη των ερευνών του Τυποποιημένου Ευρωβαρόμετρου που πραγματοποίησε η Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας. Είναι το ίδιο για όλες τις χώρες και εδάφη που καλύπτονται από την έρευνα.

Στο πιο κάτω ιστοχώρο φαίνονται τα αποτελέσματα της συνολικής έρευνα:
https://www.moh.gov.cy/Moh/SGL/SGL.nsf/All/7FC6A4A49B2A5D35C2258415003263E5/$file/Eurobarometer%202019_Food%20safety%20in%20the%20EU_Full%20report.pdf

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα που αφορούν την Κύπρο:
https://www.moh.gov.cy/Moh/SGL/SGL.nsf/All/7FC6A4A49B2A5D35C2258415003263E5/$file/CYPRUS-EUROBAROMETER%20FOOD%20SAFETY%204-19%20EB91.3_EFSA_fact_cy_el.pdf


Last Modified:
12/06/2019 09:16:21 AM
 
Back To Top