Φαρμακευτικές Υπηρεσίες


Ο EMA ξεκινάει την αξιολόγηση της χρήσης του εμβολίου COVID-19 Comirnaty σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών

Ο EMA ξεκίνησε την αξιολόγηση αίτησης για την επέκταση της χρήσης του εμβολίου COVID-19 της BioNTech/Pfizer, Comirnaty, σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Το Comirnaty είναι ένα εμβόλιο για την πρόληψη του COVID-19, αδειοδοτημένο στην παρούσα φάση για χρήση σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω. Περιέχει ένα μόριο που ονομάζεται αγγελιαφόρο RNA (mRNA) με οδηγίες για την παραγωγή μιας πρωτεΐνης, γνωστής ως πρωτεΐνη ακίδα, η οποία είναι φυσικά παρούσα στον ιό SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τον COVID-19. Το εμβόλιο δρα προετοιμάζοντας το σώμα να αμυνθεί ενάντια στον SARS-CoV-2.

Η επιτροπή για τα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης (CHMP) του EMA θα αξιολογήσει τα δεδομένα για το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων μιας τρέχουσας κλινικής μελέτης που περιλάμβανε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα συστήσει την επέκταση της χρήσης του. Η γνωμοδότηση της CHMP θα διαβιβαστεί στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα εκδώσει τελική απόφαση.

Ο EMA θα επικοινωνήσει για το αποτέλεσμα της αξιολόγησής του, το οποίο αναμένεται σε μερικούς μήνες, εκτός εάν απαιτούνται συμπληρωματικές πληροφορίες.

Το Comirnaty εγκρίθηκε για πρώτη φορά στην ΕΕ τον Δεκέμβριο του 2020. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο

Share
Προσβασιμότητα Όροι Χρήσης