Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Υγείας

Ανακοινώσεις

Τοποθέτηση του Υπουργείου Υγείας για την εξαγγελθείσα απεργία του ωρομίσθιου προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού

Σε σχέση με την εξαγγελθείσα 12ωρη στάση εργασίας του ωρομίσθιου προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού αύριο, 25 Απριλίου 2018, το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να εκφράσει τη λύπη του για την απόφαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων να κατέλθουν σε απεργία, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες τα αιτήματα των εργαζόμενων είναι υπό διαβούλευση με τον Υπουργό Υγείας και τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου και καταβάλλονται προσπάθειες προς επίλυσή τους.

Η διαβούλευση του Υπουργείου με τις συντεχνίες δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και ως εκ τούτου, η όποια απόφαση για απεργιακά μέτρα κρίνεται πρώιμη στο παρόν στάδιο.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να επιδείξουν την ίδια υπεύθυνη στάση που τηρούσαν μέχρι σήμερα και να προχωρήσουν σε άρση των απεργιακών μέτρων.

Τα προβλήματα υποστελέχωσης που παρατηρούνται δεν προκύπτουν από ελλειπή στελέχωση αλλά ως επί το πλείστον από τις συσσωρευμένες και χρονίζουσες άδειες ασθενείας και την τοποθέτηση μεγάλου αριθμού εργαζομένων σε θέσεις εκτέλεσης ελαφριάς εργασίας και όχι στην εργασία για την οποία προσελήφθησαν με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ελλείψεις.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι σε όποια απόφαση κι αν καταλήξουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει με τους σχεδιασμούς του τους οποίους έχουμε κοινοποιήσει και στις συντεχνίες. Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος Μαΐου θα πληρωθούν οι 38 κενές θέσεις ωρομίσθιου προσωπικού που έχουν αποπαγοποιηθεί από τη Βουλή, ενώ θα προχωρήσει στην αντικατάσταση των μακροχρόνιων αδειών ασθενείας όπως τούτο προνοείται από τις διαδικασίες.

Παράλληλα, για τη συνολική αντιμετώπιση των ζητημάτων, το Υπουργείο Υγείας δρομολογεί την επανεξέταση όλων ανεξαιρέτως των αδειών ασθενείας και των αποφάσεων για τοποθετήσεις εργαζομένων σε θέσεις για εκτέλεση ελαφριάς εργασίας, ώστε να καταβληθεί προσπάθεια τοποθέτησής τους σε κατάλληλη κενή θέση εντός του ιδίου Τμήματος ή Υπουργείου ή σε κενή θέση άλλου Τμήματος/Υπηρεσίας, κενώνοντας αριθμό θέσεων προς πλήρωση εκεί και όπου κριθεί απαραίτητο.

Εάν, παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν, οι συντεχνίες εμείνουν στην απόφασή τους για απεργία, το Υπουργείο Υγείας θα ήθελε εκ των προτέρων να απολογηθεί στους ασθενείς του Νοσοκομείου Λεμεσού για τα προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας.

_____________


BREXIT

Επικοινωνία με Υπουργείο Υγείας (Εισηγήσεις/ Σχόλια/ Παράπονα)

Ταξιδιωτικές Οδηγίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαδικασίες Δωρεών προς τα Δημόσια Νοσηλευτήρια

Δωρεά Οργάνων και Ιστών

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων  Δήλωση Απορρήτου

Χρηματοδοτικά Προγράμματα

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη από 1/8/2013

Ιός Ebola

Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Κλινικές Κατευθυντήριες Οδηγίες

Δικτυακή Πύλη

112

Υγεία ΕΕ

Κάν΄το Ηλεκτρονικά

Δημόσιες Συμβάσεις

Για την Κύπρο

112

Ευρωπαϊκή Μέρα Αντιβιοτικών