Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Υγείας

Ανακοινώσεις

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Υγείας

Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας παρέλαβε σήμερα, 1 Μαρτίου 2018, από τον απερχόμενο Υπουργό δρα Γιώργο Παμπορίδη ο νέος Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας.

Μιλώντας κατά την τελετή, ο απερχόμενος Υπουργός δρ Παμπορίδης, απευθυνόμενος προς τα στελέχη του Υπουργείου Υγείας, ευχαρίστησε όλο το προσωπικό για τη βοήθειά τους τα τελευταία 2,5 χρόνια, που είχαν ως αποτέλεσμα την τροχιοδρόμηση των σημαντικών μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας δρα Χριστίνα Γιαννάκη, ο δρ Παμπορίδης εξήρε το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί άοκνα. «Χαρακτηρίζεται από εντιμότητα, ένα σπάνιο προσόν στις μέρες μας και είναι πολύ σημαντική βοήθεια για έναν Υπουργό να γνωρίζει ότι το δεξί του χέρι είναι απόλυτα έντιμο, ειδικά όταν μιλούμε για τη διαχείριση σημαντικότατων ποσών που ανήκουν στους φορολογούμενους. Θέλω να σας ευχαριστήσω, κα Γιαννάκη, για τη βοήθειά σας αυτά τα χρόνια, και μέσω σας, έναν έκαστο των Διευθυντών του Υπουργείου, αλλά και τους λειτουργούς που στελεχώνουν αυτές τις Διευθύνσεις για όλη τη βοήθεια. Ήταν πραγματικά σημαντικότατη», ανέφερε.

Συνεχίζοντας, ο τέως Υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα πως το έργο που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια είχε κάποια αξία, με έμφαση βεβαίως τη μεταρρύθμιση και την ψήφιση των μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων στις 16 Ιουνίου 2017.

Απευθυνόμενος στον νέο Υπουργό, αφού τον συνεχάρη για τον διορισμό του, είπε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχουν σχολές, από τις οποίες μπορεί κάποιος να αποφοιτήσει με το πτυχίο του Υπουργού. Είναι μια θέση που δεν μπορεί να τη σπουδάσει κάποιος σε κάποιο Πανεπιστήμιο. Το μόνο προσόν το οποίο πρέπει να έχει κάποιος που υπηρετεί αυτή την θέση, είναι η πυξίδα της ηθικής που τον χαρακτηρίζει να δεικνύει σε όλους τους χρόνους στον ασθενή και τον συνάνθρωπο. Είμαι βέβαιος ότι θα επιτύχετε και θέλω να ξέρετε πως ότι χρειαστείτε θα είμαι στο πλευρό σας».

Από την πλευρά του, ο νεοδιορισθείς Υπουργός κ. Ιωάννου ευχαρίστησε τον απερχόμενο Υπουργό, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει το σημαντικότατο έργο που έγινε μέχρι τώρα. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως «τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πάρα πολλά στον τομέα της υγείας και έχουν δρομολογηθεί ουσιαστικές αλλαγές με την ψήφιση των μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων του ΓεΣΥ και της αυτονόμησης τον περασμένο Ιούνιο.

Στόχος μας τώρα πρέπει να είναι η εφαρμογή του ΓεΣΥ και η αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Τα επόμενα χρόνια θα επέλθουν ριζικές αλλαγές τόσο στον τομέα της υγείας όσο και στη δομή του ίδιου του Υπουργείου Υγείας, αφού με την εφαρμογή του ΓεΣΥ και την αυτονόμηση απαιτούνται σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές και η δημιουργία νέων δομών. Μέχρι όμως την έναρξη της εφαρμογής του ΓεΣΥ, μέλημά μας θα πρέπει να είναι βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών, με επίκεντρο τον ασθενή.

Η ασθένεια είναι ο πιο πειστικός γιατρός στην καλοσύνη και τη σοφία δίνουμε μόνο υποσχέσεις. Στον πόνο όμως υπακούμε. Εμείς οφείλουμε να υπακούμε τον ασθενή. Οφείλουμε να στοχεύσουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας τόσο των ασθενών όσο και των επαγγελματιών υγείας, αναβαθμίζοντας όσο το δυνατό περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και τις κτιριακές εγκαταστάσεις, ούτως ώστε να ενισχύσουμε τα δημόσια νοσηλευτήρια, ενόψει της αυτονόμησης.

Θεωρώ ότι η κινητήριος δύναμη προς αυτή την κατεύθυνση είσαστε εσείς, το προσωπικό, το ανθρώπινο δυναμικό του Υπουργείου Υγείας. Η εικόνα του Υπουργείου Υγείας προς τον κόσμο πρέπει να βασίζεται σε αξίες όπως ο επαγγελματισμός, την ομαδικότητα, την ακεραιότητα, τον σεβασμό, την υπευθυνότητα και την αποδοτικότητα. Είμαι σίγουρος πως με την προσπάθεια όλων μας, θα καταφέρουμε πολλά».

Τέλος, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας δρ Χριστίνα Γιαννάκη ευχαρίστησε θερμά τον δρα Παμπορίδη για το σημαντικό έργο που επιτέλεσε κατά τη διάρκεια της θητείας του, με γνώμονα και στόχο το καλό των ασθενών του τόπου. Συμπλήρωσε πως απομένουν ακόμα να γίνουν πολλά, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα πως με αποφασιστικότητα, εργατικότητα και βούληση θα επιτευχθούν τα αναμενώμενα.

Απευθυνόμενη προς τον νέο Υπουργό, ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι με συλλογική δουλειά, οι αλλαγές στον τομέα της υγείας θα αποφέρουν καρπούς.

________________________


BREXIT

Επικοινωνία με Υπουργείο Υγείας (Εισηγήσεις/ Σχόλια/ Παράπονα)

Ταξιδιωτικές Οδηγίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαδικασίες Δωρεών προς τα Δημόσια Νοσηλευτήρια

Δωρεά Οργάνων και Ιστών

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων  Δήλωση Απορρήτου

Χρηματοδοτικά Προγράμματα

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη από 1/8/2013

Ιός Ebola

Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Κλινικές Κατευθυντήριες Οδηγίες

Δικτυακή Πύλη

Υγεία ΕΕ

112

Κάν΄το Ηλεκτρονικά

Δημόσιες Συμβάσεις

Για την Κύπρο

112

Ευρωπαϊκή Μέρα Αντιβιοτικών