Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Υγείας

Ανακοινώσεις

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 11 Ιανουαρίου 2018, η πρώτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), υπό τον Πρόεδρο Sir David Nicholson και στην παρουσία του Υπουργού Υγείας δρος Γιώργου Παμπορίδη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίας, ο Sir Nicholson σημείωσε ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα μια εξαιρετική συνάντηση του Συμβουλίου με μια εξαιρετική ομάδα ειδικών με μεγάλη εμπειρία από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. «Όλοι μαζί αναζητούμε τους καλύτερους τρόπους για να διασφαλίσουμε την επιτυχία της προσπάθειας», είπε ο Sir Nicholson, προσθέτοντας ότι η επιτυχία είναι πολύ σημαντική για τους ανθρώπους της Κύπρου.

Παράλληλα, ο Sir Nicholson ανέφερε πως ένα εκ των μεγαλύτερων ζητημάτων για το Συμβούλιο είναι ο εντοπισμός και η επιλογή μιας διευθυντικής ομάδας που να είναι ικανή να εφαρμόσει τις αλλαγές που χρειάζονται στα δημόσια νοσηλευτήρια και στον τομέα της υγείας, ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα, στις σημαντικότερες προτεραιότητες τους ΟΚΥπΥ περιλαμβάνεται η ανάπτυξη συνεργασίας με τους επαγγελματίες υγείας (ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό), οι οποίοι θα συμβάλουν στην υλοποίηση των στόχων.

Τέλος, ο Sir Nicholson σημείωσε ότι εξετάστηκαν οι γενικότεροι στόχοι προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχονται στους ασθενείς, καθώς και της πρόσβασής τους σε αυτές, για να επέλθει και η οικονομική σταθερότητα που χρειάζεται ο τομέας της υγείας. Ήταν μια καλή συνάντηση, κατέληξε ο Sir Nicholson, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν.

________________


BREXIT

Επικοινωνία με Υπουργείο Υγείας (Εισηγήσεις/ Σχόλια/ Παράπονα)

Ταξιδιωτικές Οδηγίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαδικασίες Δωρεών προς τα Δημόσια Νοσηλευτήρια

Δωρεά Οργάνων και Ιστών

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων  Δήλωση Απορρήτου

Χρηματοδοτικά Προγράμματα

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη από 1/8/2013

Ιός Ebola

Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Κλινικές Κατευθυντήριες Οδηγίες

Δικτυακή Πύλη

112

Υγεία ΕΕ

Κάν΄το Ηλεκτρονικά

Δημόσιες Συμβάσεις

Για την Κύπρο

112

Ευρωπαϊκή Μέρα Αντιβιοτικών