Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Υγείας

Ανακοινώσεις

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ είχε σήμερα, στο Γραφείο του, ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν οι επικείμενες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή της αυτονόμησης των δημοσιών νοσηλευτηρίων και του ΓεΣΥ.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως αναγκαία προϋπόθεση για την εφαρμογή του ΓεΣΥ παραμένει η ενίσχυση, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του δημόσιου τομέα Υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο και για να συζητηθούν τα επόμενα βήματα και οι δράσεις, Υπουργός Υγείας και ΑΚΕΛ συμφώνησαν όπως πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση περί τα τέλη Αυγούστου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ για την εποικοδομητική συνάντηση και τη δεδομένη και ουσιαστική στήριξη στη μεταρρύθμιση του τομέα της Υγείας, τόσο όσον αφορά στο Γενικό Σύστημα Υγείας, αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται για την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων με τελικό σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον Κύπριο ασθενή.

«Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις εισηγήσεις από το ΑΚΕΛ. Έχουμε συμφωνήσει σε καθορισμό οδικού χάρτη, τον οποίο εμείς ήδη έχουμε σχεδιάσει και αφορά στην αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και θα έχουμε μια συνάντηση περί τα τέλη Αυγούστου για να κοινοποιηθεί και ο συγκεκριμένος οδηγός χάρτης, ο οποίος ευελπιστούμε να εμβολιαστεί με οποιεσδήποτε εισηγήσεις έρθουν από το ΑΚΕΛ, με στόχο να προχωρούμε και να υπάρχει μια παρακολούθηση των ενεργειών που θα γίνονται», δήλωσε ο κ. Ιωάννου.

Εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο κ. Γιώργος Λουκαΐδης χαρακτήρισε χρήσιμη και εποικοδομητική τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, προσθέτοντας ότι συζητήθηκαν οι δρομολογούμενες μεταρρυθμίσεις και κυρίως το ΓεΣΥ και η αυτονόμηση. «Επικεντρωθήκαμε πρωτίστως και κυρίως στο ζήτημα της μεγάλης ανάγκης για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του τομέα της δημόσιας υγείας», σημείωσε, λέγοντας πως το ΑΚΕΛ παραμένει ισχυρά δεσμευμένο στην επιτυχή κατάληξη της προσπάθειας για μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας και για επιτυχή εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

_________________


BREXIT

Επικοινωνία με Υπουργείο Υγείας (Εισηγήσεις/ Σχόλια/ Παράπονα)

Ταξιδιωτικές Οδηγίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαδικασίες Δωρεών προς τα Δημόσια Νοσηλευτήρια

Δωρεά Οργάνων και Ιστών

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων  Δήλωση Απορρήτου

Χρηματοδοτικά Προγράμματα

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη από 1/8/2013

Ιός Ebola

Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Κλινικές Κατευθυντήριες Οδηγίες

Δικτυακή Πύλη

Υγεία ΕΕ

112

Κάν΄το Ηλεκτρονικά

Δημόσιες Συμβάσεις

Για την Κύπρο

112

Ευρωπαϊκή Μέρα Αντιβιοτικών