Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Υγείας

Ανακοινώσεις

Ομάδα ορθοπεδικών ιατρών του Νοσοκομείου Shriners πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο

Επίσκεψη πραγματοποιεί στην Κύπρο ομάδα ορθοπεδικών ιατρών του Shriners Hospital for Children – Springfield, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Sir Gary Bergenske (Imperial Potentate of Shriners International). Οι γιατροί επισκέπτονται ετησίως την Κύπρο, ως προσκεκλημένοι του Ιδρύματος Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, και πραγματοποιούν δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα και παθήσεις των άκρων και της σπονδυλικής στήλης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, οι ιατροί είχαν σήμερα, 9 Οκτωβρίου 2017, συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας δρα Γιώργο Παμπορίδη, κατά την οποία συζητήθηκαν τρόποι για επέκταση της συνεργασίας.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο δρ. Παμπορίδης ευχαρίστησε τους Αμερικανούς ιατρούς για την πολύχρονη προσφορά τους στους Κύπριους ασθενείς. «Είχα σήμερα την ευκαιρία να συναντηθώ με την ηγεσία των Shriners Hospitals της Αμερικής, οι οποίοι για 35η χρονιά επισκέπτονται την Κύπρο με το ιατρικό επιτελείο τους, για να προσφέρουν εξειδικευμένες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε παιδάκια, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε εκ γενετής είτε από άλλους λόγους. Είναι μια συνεργασία, η οποία άρχισε με το όραμα του συμπατριώτη μας, του κ. Παρασκευαΐδη, να προσφερθεί στα παιδιά της Κύπρου ό,τι καλύτερο υπάρχει παγκοσμίως και ευχαριστώ με την ευκαιρία το Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη για αυτή τη σημαντικότατη προσφορά προς τα παιδία μας», ανέφερε ο κ. Υπουργός.

Πρόσθεσε πως στα 35 χρόνια που οι γιατροί του Shriners έρχονται στην Κύπρο, έχουν εξετάσει συνολικά 10,000 παιδάκια, σημειώνοντας πως τα περιστατικά εκείνα, τα οποία χρήζουν εξειδικευμένης χειρουργικής επέμβασης, μεταφέρονται με διευθετήσεις που κάνει το Ίδρυμα Παρασκευαΐδη στην Αμερική και λαμβάνουν εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη και χειρουργικές επεμβάσεις. Μέχρι στιγμής πάνω από 3,000 παιδιά έχουν μεταβεί στην Αμερική από την Κύπρο και έχουν πάρει αυτή την υπηρεσία.

Επιπλέον, ο δρ. Παμπορίδης δήλωσε πως συζητήθηκε με την ομάδα του Shriners «η εμβάθυνση αυτής της συνεργασίας κατά τρόπο που να επεκταθεί και στην εκπαίδευση του προσωπικού μας, για να μπορέσουμε κι εμείς να προσθέσουμε αξία όχι μόνο κατά την περίοδο που βρίσκονται εδώ οι εξειδικευμένοι επιστήμονες του Shriners, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Εύχομαι και ελπίζω ότι εντός των επομένων εβδομάδων θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

Καλωσορίζοντας τους ιατρούς, ο Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας δρ. Μάριος Λοΐζου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Sir Gary Bergenske για την παρουσία του, καθώς και το Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη για την πολύτιμη συνεισφορά τους. Εξέφρασε δε την αφοσίωση του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας στην επέκταση της συνεργασίας με το Νοσοκομείο Shriners.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Shriners Sir Gary Bergenske εξέφρασε την ικανοποίησή του που για ακόμα μια χρονιά δίνεται η ευκαιρία στην ομάδα των ιατρών να επισκεφθούν την Κύπρο, προσφέροντας ελπίδα στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Ευχαρίστησε επίσης το Παρασκευαΐδειο Ίδρυμα και το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για όλη τη βοήθεια που παρέχουν στην ιατρική ομάδα για να εξετάσει και να εντοπίσει τα περιστατικά εκείνα που χρήζουν περαιτέρω θεραπείας.

Από πλευράς του, ο δρ. David Drvaric, επικεφαλής της ομάδας των ορθοπεδικών ιατρών ευχαρίστησε θερμά το Παρασκευαΐδειο Ίδρυμα για την πολύχρονη συνεργασία. Περισσότερα από 300 παιδιά, είπε, αναμένεται να εξεταστούν από την ομάδα κατά την παραμονή της στην Κύπρο, στοχεύοντας στην παροχή βέλτιστων υπηρεσιών.

Τέλος, ο κ. Κώστας Παρασκευαΐδης, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Γιώργος και Θέλμα Παρασκευαΐδη εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό Υγείας για την έμπρακτη στήριξη στη συνεργασία με το Νοσοκομείο Shriners. Αναφέρθηκε επίσης στην άψογη συνεργασία και βοήθεια εκ μέρους του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και του προσωπικού που εργάζεται με το επιτελείο του Shriners.

____________


BREXIT

Επικοινωνία με Υπουργείο Υγείας (Εισηγήσεις/ Σχόλια/ Παράπονα)

Ταξιδιωτικές Οδηγίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαδικασίες Δωρεών προς τα Δημόσια Νοσηλευτήρια

Δωρεά Οργάνων και Ιστών

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων  Δήλωση Απορρήτου

Χρηματοδοτικά Προγράμματα

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη από 1/8/2013

Ιός Ebola

Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Κλινικές Κατευθυντήριες Οδηγίες

Δικτυακή Πύλη

Υγεία ΕΕ

112

Κάν΄το Ηλεκτρονικά

Δημόσιες Συμβάσεις

Για την Κύπρο

112

Ευρωπαϊκή Μέρα Αντιβιοτικών