Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Υγείας

Ανακοινώσεις

Συνάντηση της Πρωτοβουλίας των Μικρών Κρατών του ΠΟΥ – Περιφέρεια Ευρώπης

“Working together for better health and well-being for all”

Πραγματοποιήθηκε στις 26-27 Ιουνίου 2018, στο Ρέικιαβικ, Ισλανδία, η 5η ετήσια Συνάντηση της Πρωτοβουλίας των Μικρών Κρατών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) – Περιφέρεια Ευρώπης, με τη συμμετοχή Υπουργών και/ή αντιπροσωπειών από τις Κύπρο, Μάλτα, Λουξεμβούργο, Ισλανδία, Ανδόρρα, Σαν Μαρίνο, Μαυροβούνιο και Μονακό.

Κατά τη συνάντηση, οι συμμετέχοντες των οκτώ κρατών επικεντρώθηκαν, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα της προστασίας της υγείας από τους περιβαλλοντικούς κινδύνους, απόρροια της κλιματικής αλλαγής, με ιδιαίτερη έμφαση στο νερό.

Σε αυτό το πλαίσιο, υιοθετήθηκε η Δήλωση της Ισλανδίας (Iceland Statement), με την οποία τα κράτη δεσμεύονται να αναλάβουν δράσεις τόσο από κοινού όσο και σε εθνικό επίπεδο για τη διασφάλιση βιώσιμης παροχής ασφαλούς νερού, μη εξαρτώμενης από την κλιματική αλλαγή, με παράλληλο στόχο τη δημιουργία κατάλληλων δομών για καθολική πρόσβαση σε συνθήκες υγιεινής. Προς τούτο, τα κράτη συμφώνησαν όπως, μέσα από ενισχυμένη διατομεακή και πολυεπίπεδη διαβούλευση, εντατικοποιήσουν τη συνεργασία τους.

Η Πρωτοβουλία των Μικρών Κρατών του ΠΟΥ – Περιφέρεια Ευρώπης συστάθηκε μετά από εισήγηση του Σαν Μαρίνο με τη στήριξη του ΠΟΥ το 2013 και σε αυτήν συμμετέχουν οκτώ χώρες με πληθυσμό λιγότερο από 1 εκ. Πρόκειται για πλατφόρμα για ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και βέλτιστων πρακτικών σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή των Στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης 2030 των Ηνωμένων Εθνών και της Στρατηγικής Υγείας 2020 του ΠΟΥ.
______________


BREXIT

Επικοινωνία με Υπουργείο Υγείας (Εισηγήσεις/ Σχόλια/ Παράπονα)

Ταξιδιωτικές Οδηγίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαδικασίες Δωρεών προς τα Δημόσια Νοσηλευτήρια

Δωρεά Οργάνων και Ιστών

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων  Δήλωση Απορρήτου

Χρηματοδοτικά Προγράμματα

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη από 1/8/2013

Ιός Ebola

Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Κλινικές Κατευθυντήριες Οδηγίες

Δικτυακή Πύλη

Υγεία ΕΕ

112

Κάν΄το Ηλεκτρονικά

Δημόσιες Συμβάσεις

Για την Κύπρο

112

Ευρωπαϊκή Μέρα Αντιβιοτικών