Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Υγείας

Ανακοινώσεις

Εκστρατεία μείωσης του χρόνου ανταπόκρισης των ασθενοφόρων εγκαινιάζει το Υπουργείο Υγείας
Εκστρατεία μείωσης του χρόνου ανταπόκρισης των ασθενοφόρων εγκαινιάζει το Υπουργείο Υγείας

Εκστρατεία με τίτλο «Ενενήντα δευτερόλεπτα για μια ζωή» εγκαινιάζει η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Reaction», έχοντας ως στόχο τη μείωση του χρόνου ανταπόκρισης των ασθενοφόρων. Η εκστρατεία θα διαρκέσει από την 1η Οκτωβρίου 2016 μέχρι την 1η Ιουνίου 2017. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλα τα πληρώματα των ασθενοφόρων, Νοσηλευτές και Οδηγοί, των Επαρχιών που λειτουργούν υπό το Συντονιστικό Κέντρο Κλήσεων Ασθενοφόρων.

Στόχος της εκστρατείας είναι η αμεσότερη δυνατή αναχώρηση των ασθενοφόρων, σε χρόνο που να μην ξεπερνά τα 90 δευτερόλεπτα από τη λήψη της κλήσης. Με γνώμονα το γεγονός ότι ο χρόνος ανταπόκρισης των ασθενοφόρων είναι, ανά το παγκόσμιο, πρωταρχικής σημασίας στην άμεση παροχή επείγουσας και προνοσοκομειακής φροντίδας υγείας, η εκστρατεία στοχεύει στην άμεση και αποτελεσματική διάσωση ανθρώπινων ζωών, μέσα από τη μείωση του χρόνου ανταπόκρισης των ασθενοφόρων.

Ο έλεγχος του χρόνου αναχώρησης των ασθενοφόρων θα γίνεται ηλεκτρονικά, από την ώρα λήψης της κλήσης μέχρι την ώρα εκκίνησης του ασθενοφόρου, μέσω γεωγραφικού εντοπισμού, ενώ τον τελικό έλεγχο και την αξιολόγηση των δεδομένων θα πραγματοποιήσει ιδιωτικό πανεπιστήμιο.

Μετά τη λήξη της εκστρατείας, ο οργανισμός «Reaction» θα επιβραβεύσει σε κάθε Επαρχία τον/την Νοσηλευτή και τον Οδηγό που ανταποκρίθηκε στις περισσότερες κλήσεις με τον λιγότερο χρόνο, δεδομένου ότι αυτός δεν ξεπερνά τα 90 δευτερόλεπτα.

Οι επιτυχόντες θα βραβευθούν με εισιτήρια και διαμονή για μια βδομάδα στην Ελλάδα, σε περιοχή που θα ανακοινώσει ο οργανισμός «Reaction» σε κατοπινό στάδιο.


BREXIT

Επικοινωνία με Υπουργείο Υγείας (Εισηγήσεις/ Σχόλια/ Παράπονα)

Ταξιδιωτικές Οδηγίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαδικασίες Δωρεών προς τα Δημόσια Νοσηλευτήρια

Δωρεά Οργάνων και Ιστών

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων  Δήλωση Απορρήτου

Χρηματοδοτικά Προγράμματα

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη από 1/8/2013

Ιός Ebola

Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Κλινικές Κατευθυντήριες Οδηγίες

Δικτυακή Πύλη

Υγεία ΕΕ

112

Κάν΄το Ηλεκτρονικά

Δημόσιες Συμβάσεις

Για την Κύπρο

112

Ευρωπαϊκή Μέρα Αντιβιοτικών