Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Υγείας

Ανακοινώσεις

Γραπτή δήλωση του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου - 22 Μαρτίου 2018

Κατόπιν αιτήματος βουλευτών της Επιτροπής Υγείας της Βουλής και για σκοπούς διαφάνειας, παρέδωσα σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων τις δηλώσεις ενδιαφέροντος του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Σχετικά με τους ισχυρισμούς που εκφράστηκαν ότι οι εν λόγω δηλώσεις ενδιαφέροντος δεν είχαν κατατεθεί στη Βουλή νωρίτερα, διότι δεν είχαν υπογραφεί εξ αρχής, επιθυμώ να διευκρινίσω ότι αυτό δεν ευσταθεί σε καμία περίπτωση. Ο λόγος που δεν κατατέθηκαν νωρίτερα στους βουλευτές, και υποβλήθηκαν σήμερα στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής, είναι η διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων που αυτές περιλαμβάνουν.

Ως εκ τούτου, με τη σημερινή διευθέτηση, δεν υφίσταται καμία εκκρεμότητα και διαψεύδονται υπόνοιες περί μη υπογραφής ή/και αλλοίωσης των δηλώσεων. Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος βρίσκονται στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής και στη διάθεση των βουλευτών για να τις εξετάσουν.

Ταυτόχρονα, θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι οι διορισμοί του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού έγιναν με στόχο να διασφαλιστεί ότι τα μέλη δεν θα είχαν οποιαδήποτε σύγκρουση συμφερόντων σε σχέση με τη μεταρρύθμιση και κατ’ επέκταση το ΓεΣΥ.

Επισημαίνω ακόμα πως δεν προνοείται εκ των προτέρων διαβούλευση για τον διορισμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού. Υπό τις περιστάσεις, κρίθηκε ότι έπρεπε να διοριστούν άτομα που δεν θα έχουν κανένα συμφέρον στην αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και συνεπακόλουθα στο ΓεΣΥ.

Θέλω να πιστεύω ότι η στάση ορισμένων, που εξ αρχής ήταν αρνητικοί και εξαναγκάστηκαν εν τέλει να υπερψηφίσουν τα νομοσχέδια τον Ιούνιο του 2017, δεν εξυπηρετεί μικροκομματικές ή άλλες σκοπιμότητες, ούτε ότι επιχειρείται με δικαιολογίες να μπει φρένο στην προσπάθεια που ξεκίνησε για τη 2η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο από τη δεκαετία του 1960.

_____________


BREXIT

Επικοινωνία με Υπουργείο Υγείας (Εισηγήσεις/ Σχόλια/ Παράπονα)

Ταξιδιωτικές Οδηγίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαδικασίες Δωρεών προς τα Δημόσια Νοσηλευτήρια

Δωρεά Οργάνων και Ιστών

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων  Δήλωση Απορρήτου

Χρηματοδοτικά Προγράμματα

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη από 1/8/2013

Ιός Ebola

Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Κλινικές Κατευθυντήριες Οδηγίες

Δικτυακή Πύλη

Υγεία ΕΕ

112

Κάν΄το Ηλεκτρονικά

Δημόσιες Συμβάσεις

Για την Κύπρο

112

Ευρωπαϊκή Μέρα Αντιβιοτικών