Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Υγείας

Ανακοινώσεις

Κοινή ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας και συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ

Στη συνάντηση που ολοκληρώθηκε σήμερα, 25 Απριλίου 2018, με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ, με αφορμή την 12ωρη στάση εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε δύο σημεία:

1. Στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τις κενές θέσεις εργασίας του ωρομίσθιου προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

2. Στα προβλήματα που δημιουργούνται με τη χρονοβόρα διαδικασία στην πλήρωση των κενών θέσεων, η οποία επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργεία των νοσοκομείων.

Αποφασίστηκε όπως γίνουν διαδικασίες/επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα η πλήρωση των κενών θέσεων.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να γίνουν ενέργειες με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των τμημάτων για άμεση πλήρωση των αντικαταστάσεων. Το Υπουργείο ενημέρωσε για την πρόθεσή του να επανεξετάσει το θέμα της ιατρικής σύστασης για ελαφριά εργασία.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσει η άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών για επίλυση των πιο πάνω προβλημάτων ενόψει και των θερινών διακοπών, ώστε να παραχωρηθούν στο προσωπικό οι καλοκαιρινές άδειες χωρίς να επηρεάζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Κατά τη συνάντηση, παραδόθηκε στις συντεχνίες σημείωμα του Υπουργού Υγείας, ώστε να προχωρήσει η άμεση υλοποίηση των συμφωνηθέντων της συνάντησης της περασμένης εβδομάδας.

Καταληκτικά, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα για ενημέρωση για την εξέλιξη των δρομολογούμενων ενεργειών, ώστε να διασφαλισθεί η υλοποίηση των πιο πάνω.

Μετά και τα συμφωνηθέντα της σημερινής συνάντησης, οι συντεχνίες του ωρομίσθιου προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού προχώρησαν σε αναστολή των απεργιακών μέτρων.

_______________


BREXIT

Επικοινωνία με Υπουργείο Υγείας (Εισηγήσεις/ Σχόλια/ Παράπονα)

Ταξιδιωτικές Οδηγίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαδικασίες Δωρεών προς τα Δημόσια Νοσηλευτήρια

Δωρεά Οργάνων και Ιστών

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων  Δήλωση Απορρήτου

Χρηματοδοτικά Προγράμματα

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη από 1/8/2013

Ιός Ebola

Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Κλινικές Κατευθυντήριες Οδηγίες

Δικτυακή Πύλη

Υγεία ΕΕ

112

Κάν΄το Ηλεκτρονικά

Δημόσιες Συμβάσεις

Για την Κύπρο

112

Ευρωπαϊκή Μέρα Αντιβιοτικών