Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Υγείας

Ανακοινώσεις

Κύπρος και Αίγυπτος ενισχύουν τη συνεργασία τους στον τομέα της Υγείας

Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου για τη δημόσια υγεία και την ιατρική επιστήμη υπέγραψαν σήμερα, 20 Νοεμβρίου 2017, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Λευκωσία, ο Υπουργός Υγείας δρ. Γιώργος Παμπορίδης και ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Sameh Hassan Shoukry. Το Μνημόνιο Συναντίληψης υπογράφηκε στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και του Προέδρου της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah Al Sisi, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Αιγύπτιου Προέδρου στην Κύπρο.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης υπεγράφη σε συνέχεια της Συμφωνίας Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες το 2000 στο Κάιρο και προνοεί την περαιτέρω ενίσχυση και προώθηση της υπάρχουσας συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων. Μέσα από την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και βέλτιστων πρακτικών, το Μνημόνιο στοχεύει, μεταξύ άλλων, στη διευκόλυνση του εμπορίου φαρμακευτικών προϊόντων, την ανάπτυξη συνεργειών και συνεργασίας ανάμεσα στις εταιρείες παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων σε Κύπρο και Αίγυπτο, την προώθηση του ιατρικού τουρισμού από την Κύπρο προς την Αίγυπτο και την ανταλλαγή πληροφοριών σε σχέση με τις διαδικασίες εγγραφής φαρμακευτικών προϊόντων στις δύο χώρες.

Περαιτέρω, οι δύο χώρες συμφώνησαν τη σύσταση Επιτροπής τεχνοκρατών, η οποία θα συνέρχεται τακτικά και θα έχει την ευθύνη για την παρακολούθηση της εφαρμογής των όρων του Μνημονίου Συναντίληψης και θα εξετάζει περαιτέρω πεδία για ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Υπουργός Υγείας δρ. Γιώργος Παμπορίδης χαιρετίζει την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης, το οποίο εντάσσεται σε μια σειρά ενεργειών της Κυβέρνησης, που στόχο έχουν την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ της Κύπρου και των χωρών της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, ώστε να αναβαθμιστεί και να καταστεί η Κύπρος περιφερειακός σταθμός για θέματα που εμπίπτουν στον τομέα της Υγείας.

________________


BREXIT

Επικοινωνία με Υπουργείο Υγείας (Εισηγήσεις/ Σχόλια/ Παράπονα)

Ταξιδιωτικές Οδηγίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαδικασίες Δωρεών προς τα Δημόσια Νοσηλευτήρια

Δωρεά Οργάνων και Ιστών

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων  Δήλωση Απορρήτου

Χρηματοδοτικά Προγράμματα

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη από 1/8/2013

Ιός Ebola

Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Κλινικές Κατευθυντήριες Οδηγίες

Δικτυακή Πύλη

112

Υγεία ΕΕ

Κάν΄το Ηλεκτρονικά

Δημόσιες Συμβάσεις

Για την Κύπρο

112

Ευρωπαϊκή Μέρα Αντιβιοτικών