Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Υγείας

Ανακοινώσεις

Πραγματοποιήθηκε το 6ο Εργαστήριο Μητρικού Θηλασμού με θέμα «Εφαρμογή της Φιλικής προς το Βρέφος Πρωτοβουλίας»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017, το 6ο Εργαστήριο Μητρικού Θηλασμού, που διοργανώνει το Υπουργείο Υγείας, με θέμα «Εφαρμογή της Φιλικής προς το Βρέφος Πρωτοβουλίας», το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων του μήνα προώθησης του μητρικού θηλασμού στην Κύπρο.

Στόχος του φετινού εργαστηρίου ήταν η προώθηση της εφαρμογής της Πολιτικής Μητρικού Θηλασμού και της Πρωτοβουλίας για τα Φιλικά προς το Βρέφος Νοσοκομεία και σε αυτό συμμετείχαν 80 επαγγελματίες υγείας (παιδίατροι, γυναικολόγοι, επισκέπτριες υγείας και μαίες) από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Την έναρξη του εργαστηρίου κήρυξε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία εξήρε το έργο της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού και τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι επαγγελματίες υγείας όσον αφορά στην υλοποίηση των στόχων της πολιτικής μητρικού θηλασμού και την επιτυχία ανάπτυξης φιλικών προς το βρέφος νοσοκομείων.

Το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία και την Εθνική Επιτροπή Μητρικού Θηλασμού, προωθεί από τις αρχές του 2017 τις αναγκαίες διαδικασίες της Φιλικής προς τα Βρέφη Πρωτοβουλίας, για αναγνώρισή τους ως Φιλικά προς το Βρέφος Νοσοκομεία (Baby Friendly Hospitals).

Σύμφωνα με τις αρχές που απαιτούνται από την UNICEF και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τον μητρικό θηλασμό, ένα νοσοκομείο για να φέρει τη διάκριση Φιλικού προς το Βρέφος, θα πρέπει να εφαρμόζει πλήρως τα «Δέκα Βήματα για Επιτυχή Μητρικό Θηλασμό» και να εναρμονίζεται με τις πρόνοιες του Διεθνούς Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος.

Το φετινό σύνθημα του μήνα μητρικού θηλασμού «Στηρίζουμε τον θηλασμό – Μαζί» αντικατοπτρίζει τη σημασία που προσδίδεται πλέον στην ανάπτυξη στοχευμένων συνεργασιών μεταξύ των υποστηρικτών και όσων εργάζονται για τον θηλασμό σε διάφορα επίπεδα, αλλά και των φορέων λήψης αποφάσεων, με στόχο την προστασία, την προαγωγή και την υποστήριξη του μητρικού θηλασμού.

______________


BREXIT

Επικοινωνία με Υπουργείο Υγείας (Εισηγήσεις/ Σχόλια/ Παράπονα)

Ταξιδιωτικές Οδηγίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαδικασίες Δωρεών προς τα Δημόσια Νοσηλευτήρια

Δωρεά Οργάνων και Ιστών

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων  Δήλωση Απορρήτου

Χρηματοδοτικά Προγράμματα

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη από 1/8/2013

Ιός Ebola

Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Κλινικές Κατευθυντήριες Οδηγίες

Δικτυακή Πύλη

112

Υγεία ΕΕ

Κάν΄το Ηλεκτρονικά

Δημόσιες Συμβάσεις

Για την Κύπρο

112

Ευρωπαϊκή Μέρα Αντιβιοτικών