Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Υγείας

Ανακοινώσεις

Υπογράφηκε η Συμφωνία Συνεργασίας της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Κύπρου και των δημόσιων νοσηλευτηρίων
Υπογράφηκε η Συμφωνία Συνεργασίας της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Κύπρου και των δημόσιων νοσηλευτηρίων

Υπογράφηκε σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου 2017, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας δρος Γιώργου Παμπορίδη, η Συμφωνία Συνεργασίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και των δημόσιων νοσηλευτηρίων, μετά την κατ’ αρχήν συμφωνία της Παρασκευής, 1 Σεπτεμβρίου 2017.

Τη Συμφωνία υπέγραψαν ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθ. Κωνσταντίνος Π. Κωνσταντίνου και εκ μέρους της ΠΑΣΥΚΙ οι δρ. Σωτήρης Κούμας (Πρόεδρος) και Πέτρος Κατσιολούδης (Γραμματέας), και ο δρ. Αγαθοκλής Χριστοφίδης, Πρόεδρος του Κλάδου Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών της ΠΑΣΥΔΥ.

Με την υπογραφή της Συμφωνίας, τα μέρη επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για ταχεία οριστικοποίηση της νομοθεσίας για τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, η οποία προωθείται παράλληλα ώστε να θεσμοθετηθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Μιλώντας μετά την τελετή υπογραφής, ο Υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τόσο το Πανεπιστήμιο Κύπρου όσο και τα οργανωμένα σύνολα των ιατρών του δημοσίου για το πνεύμα ωριμότητας και συνεργασίας που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια των διαβουλεύσεων για τη συνομολόγηση της Συμφωνίας.

Ο δρ. Παμπορίδης υπογράμμισε, επίσης, ότι η εν λόγω Συμφωνία Συνεργασίας ανοίγει πλέον τον δρόμο για τη συνολική και πλήρη συνεργασία μεταξύ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και των δημοσίων νοσηλευτηρίων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι το συντομότερο δυνατό η Βουλή θα προχωρήσει στην ψήφιση του νομοθετικού πλαισίου που θα ρυθμίσει οριστικά το θέμα.

Με τη συνέργεια Ιατρικής Σχολής και δημόσιων νοσηλευτηρίων, είπε, θα προσφέρονται οι γνώσεις και οι εμπειρίες εκείνες που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των υπηρεσιών προς όφελος των φοιτητών ιατρικής, ειδικότερα, και των Κύπριων ασθενών, γενικότερα.

Τέλος, ο κ. Υπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στις συντεχνίες των ιατρών του δημοσίου, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΔΥ, και στον Αντιπρύτανη και τον Κοσμήτορα του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και στους Διευθυντές του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και του Μακάριου Νοσοκομείου για τη συνεισφορά τους στην σύναψη της Συμφωνίας που αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για τον χώρο της δημόσιας υγείας.

Από πλευράς τους, οι Πρόεδροι της ΠΑΣΥΚΙ και του Κλάδου Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών της ΠΑΣΥΔΥ κ.κ. Κούμας και Χριστοφίδης αντίστοιχα, χαρακτήρισαν κομβικό σημείο την υπογραφή της Συμφωνίας. Επανέλαβαν δε την πρόθεσή τους να εργαστούν από κοινού με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, για το συμφέρον των φοιτητών, των ασθενών και της ιατρικής κοινότητας.

Τέλος, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου χαρακτήρισε τη συνεργασία μεταξύ των ερευνητών ιατρών και των ιατρών της καθημερινής πρακτικής σημαντική, αφού η επιστήμη και η πρακτική εμπειρία πρέπει να συνυπάρχουν, ώστε οι ασθενείς και οι νέοι φοιτητές να έχουν τις υπηρεσίες και τις ευκαιρίες που τους αξίζουν.

______________


BREXIT

Επικοινωνία με Υπουργείο Υγείας (Εισηγήσεις/ Σχόλια/ Παράπονα)

Ταξιδιωτικές Οδηγίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαδικασίες Δωρεών προς τα Δημόσια Νοσηλευτήρια

Δωρεά Οργάνων και Ιστών

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων  Δήλωση Απορρήτου

Χρηματοδοτικά Προγράμματα

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη από 1/8/2013

Ιός Ebola

Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Κλινικές Κατευθυντήριες Οδηγίες

Δικτυακή Πύλη

Υγεία ΕΕ

112

Κάν΄το Ηλεκτρονικά

Δημόσιες Συμβάσεις

Για την Κύπρο

112

Ευρωπαϊκή Μέρα Αντιβιοτικών