Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Υγείας

Ανακοινώσεις

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση για τη Φαρμακευτική Κάνναβη

Το Υπουργείο Υγείας θέτει σε δημόσια διαβούλευση τους προτεινόμενους περί Ναρκωτικών Φαρμάκων και Ψυχοτρόπων Ουσιών (Φαρμακευτική Κάνναβη) Κανονισμούς του 2017.

Οι προτεινόμενοι Κανονισμοί εισάγουν διατάξεις για τη ρύθμιση της καλλιέργειας, της παραγωγής, της εισαγωγής, της εξαγωγής, και της προμήθειας φαρμακευτικής κάνναβης από τα φαρμακεία, με στόχο ειδικοί γιατροί καθορισμένων ειδικοτήτων να μπορούν να συνταγογραφούν φαρμακευτικής ποιότητας κάνναβη σε ασθενείς με συγκεκριμένες παθήσεις, όταν δεν υπάρχει εναλλακτική θεραπευτική επιλογή, ή εάν υπάρχει, έχει δοκιμαστεί χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Το Υπουργείο Υγείας θέτει σε δημόσια διαβούλευση τους εν λόγω Κανονισμούς, οι οποίοι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.moh.gov.cy, και καλεί όλους τους πολίτες και φορείς να συμμετέχουν από σήμερα στην εν λόγω ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να καταθέσουν τα σχόλια, τις απόψεις ή τις εισηγήσεις τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση MedicinalCannabis@moh.gov.cy μέχρι και την 24η Μαρτίου, 2017 και ώρα 15:00. Τα σχόλια, οι απόψεις και οι εισηγήσεις όλων θα εξεταστούν και θα συμβάλουν στην οριστική διαμόρφωση των Κανονισμών.

Η συμμετοχή όλων των πολιτών και φορέων στη Δημόσια Διαβούλευση θεωρείται σημαντική για την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας, η οποία αντανακλά την ποιότητα των Κανονισμών που προωθεί το κράτος.
________
2 Μαρτίου 2017

Αρχείο Acrobat ReaderCannabis Regs..pdf (1137,2 Kb)
Αρχείο Acrobat ReaderΕνημερωτικό Σημείωμα για τους Κανονισμούς - Φαρμακευτική Κάνναβη.pdf (220,77 Kb)


BREXIT

Επικοινωνία με Υπουργείο Υγείας (Εισηγήσεις/ Σχόλια/ Παράπονα)

Ταξιδιωτικές Οδηγίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαδικασίες Δωρεών προς τα Δημόσια Νοσηλευτήρια

Δωρεά Οργάνων και Ιστών

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων  Δήλωση Απορρήτου

Χρηματοδοτικά Προγράμματα

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη από 1/8/2013

Ιός Ebola

Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Κλινικές Κατευθυντήριες Οδηγίες

Δικτυακή Πύλη

112

Υγεία ΕΕ

Κάν΄το Ηλεκτρονικά

Δημόσιες Συμβάσεις

Για την Κύπρο

112

Ευρωπαϊκή Μέρα Αντιβιοτικών