Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Υγείας

Ανακοινώσεις

Στηρίζουμε την προσπάθεια για μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας της Κύπρου, διαμηνύει η Κομισιόν

Στήριξη στην προσπάθεια της Κύπρου για μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας της χώρας δίδει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διά του Επιτρόπου της Ε.Ε. αρμόδιου για θέματα Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, κ. Vytenis Andriukaitis. Την ίδια στιγμή ο κ. Andriukaitis προέτρεψε την Κύπρο όπωε αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική στήριξη που μπορεί να παρέχει η Ε.Ε. μέσω των κοινοτικών ταμείων για αναβάθμιση του τομέα διά της εισαγωγής σύγχρονων εργαλείων, όπως αυτού της ηλεκτρονικής υγείας.

Τα πιο πάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο ευρωπαίος Επίτροπος σε δηλώσεις του μετά από σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κ. Γιώργο Παμπορίδη. Συνάντηση η οποία έδωσε τη δυνατότητα να συζητηθούν και άλλα σημαντικά θέματα προτεραιότητας που άπτονται του τομέα της υγείας όπως, η μικροβιακή αντοχή και ο περιορισμός του καπνίσματος.

Σε δηλώσεις μετά από το πέρας της συνάντησης ο κ. Andriukaitis, που πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο αποδεχόμενος πρόσκληση του Υπουργού Υγείας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες που καταβάλλονται για μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας της χώρας μας, μια μεταρρύθμιση για την οποία, όπως είπε, έτυχε ενδελεχούς ενημέρωσης από τον κ. Παμπορίδη. «Η Κομισιόν στηρίζει την προσπάθεια της Κύπρου», είπε ο κ. Andriukaitis, ο οποίος σημειώνοντας τη δυσκολία του εγχειρήματος, υπέδειξε ότι σημασία για την Κομισιόν φέρει η διασφάλιση της καθολικότητας στην παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και η ασθενοκεντρικότητα στην προσέγγιση.

Ο κ. Andriukaitis κάλεσε τέλος την Κύπρο να αξιοποιήσει την χρηματοδοτική στήριξη που μπορεί να παρέχει η Ε.Ε. μέσω των κοινοτικών ταμείων για αναβάθμιση και διεύρυνση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας, όπως της ηλεκτρονικής υγείας.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας, ευχαρίστησε τον κ. Andriukaitis για τη στήριξη που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει, σημειώνοντας πως η εμπειρία της Κομισιόν αποτελεί καθοδηγητή για την Κύπρο στην πορεία των μεταρρυθμίσεων.


BREXIT

Επικοινωνία με Υπουργείο Υγείας (Εισηγήσεις/ Σχόλια/ Παράπονα)

Ταξιδιωτικές Οδηγίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαδικασίες Δωρεών προς τα Δημόσια Νοσηλευτήρια

Δωρεά Οργάνων και Ιστών

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων  Δήλωση Απορρήτου

Χρηματοδοτικά Προγράμματα

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη από 1/8/2013

Ιός Ebola

Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Κλινικές Κατευθυντήριες Οδηγίες

Δικτυακή Πύλη

Υγεία ΕΕ

112

Κάν΄το Ηλεκτρονικά

Δημόσιες Συμβάσεις

Για την Κύπρο

112

Ευρωπαϊκή Μέρα Αντιβιοτικών