Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Υγείας

Ανακοινώσεις

Γραπτή δήλωση του Υπουργού Υγείας μετά από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των μελών ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Έχω πληροφορηθεί την απόφαση της μυστικής ψηφοφορίας των μελών της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.) με την οποία εξουσιοδοτούν το Δ.Σ. όπως λάβει απόφαση κατά πόσον η Συντεχνία θα προχωρήσει σε επ’ αόριστον απεργιακές κινητοποιήσεις.
Το δικαίωμα της απεργίας είναι απόλυτα σεβαστό και ιερό. Ωστόσο, εξίσου ιερό, εάν όχι και ιερότερο είναι και το δικαίωμα των συμπολιτών μας στην υγεία. Ως εκ τούτου, απευθύνω έκκληση προς όλους όπως αναλογιστούν τις ευθύνες που τους αναλογούν σε αυτή την ευαίσθητη χρονική συγκυρία.
Η προσπάθεια για μεταρρύθμιση όλου του τομέα της υγείας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μια μεταρρύθμιση η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας αλλά και των συνθηκών εργασίας όλων των επαγγελματιών υγείας.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς, πολλώ μάλλον οι νοσηλευτές που αποτελούν ένα σημαντικότατο πυλώνα χωρίς τον οποίον δεν μπορεί να υπάρξει υγεία στον τόπο.

Θέλω όμως να καταστήσω σαφές ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να λειτουργεί υπό απειλές και ούτε να επιτρέψει να τεθούν οι ασθενείς συμπολίτες μας υπό ομηρία.

Καλώ, λοιπόν, εκ νέου όλους να προσέλθουν στο διάλογο ο οποίος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για να συνδράμουμε όλοι εποικοδομητικά στη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας στη χώρα μας.


BREXIT

Επικοινωνία με Υπουργείο Υγείας (Εισηγήσεις/ Σχόλια/ Παράπονα)

Ταξιδιωτικές Οδηγίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαδικασίες Δωρεών προς τα Δημόσια Νοσηλευτήρια

Δωρεά Οργάνων και Ιστών

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων  Δήλωση Απορρήτου

Χρηματοδοτικά Προγράμματα

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη από 1/8/2013

Ιός Ebola

Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Κλινικές Κατευθυντήριες Οδηγίες

Δικτυακή Πύλη

112

Υγεία ΕΕ

Κάν΄το Ηλεκτρονικά

Δημόσιες Συμβάσεις

Για την Κύπρο

112

Ευρωπαϊκή Μέρα Αντιβιοτικών