Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Υγείας

Ανακοινώσεις

Ανάκληση προϊόντων που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά

Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, στα πλαίσια της διεξαγωγής των επίσημων ελέγχων στην αγορά, έχουν προβεί σε δειγματοληψία του προϊόντος που φέρει τις πιο κάτω ενδείξεις, το οποίο μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους έχει διαπιστωθεί ότι δεν συνάδει προς τις σχετικές απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογοναθράκων.

Είδος: Χωριάτικο Καπνιστό Χοιρομέρι
Παρασκευαστής: ΦΑΝΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ
ΑΛΩΝΑ - ΠΙΤΣΙΛΙΑ
Χρονική ένδειξη: ΑΝΑΛΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 11.09.16
Βάρος: Πωλείται με το βάρος
Συσκευασία: Πλαστική συσκευασία

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που παρασκευάζει/διακινεί το εν λόγω τρόφιμο στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση.

Παράλληλα, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν ενημερώσει σχετικά τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, οι οποίες έχουν προβεί σε διερεύνηση του θέματος και έχουν διαπιστώσει ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση δεν είναι εγκεκριμένη. Ως εκ τούτου όλα τα τρόφιμα που έχουν παραχθεί από την συγκεκριμένη εγκατάσταση, θεωρούνται ως μη ασφαλή και καλούνται οι καταναλωτές όπως αποφύγουν την κατανάλωσή τους.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, αλλά και οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, θα συνεχίσουν τους ελέγχους και τις δειγματοληψίες τροφίμων, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.


BREXIT

Επικοινωνία με Υπουργείο Υγείας (Εισηγήσεις/ Σχόλια/ Παράπονα)

Ταξιδιωτικές Οδηγίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαδικασίες Δωρεών προς τα Δημόσια Νοσηλευτήρια

Δωρεά Οργάνων και Ιστών

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων  Δήλωση Απορρήτου

Χρηματοδοτικά Προγράμματα

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη από 1/8/2013

Ιός Ebola

Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Κλινικές Κατευθυντήριες Οδηγίες

Δικτυακή Πύλη

Υγεία ΕΕ

112

Κάν΄το Ηλεκτρονικά

Δημόσιες Συμβάσεις

Για την Κύπρο

112

Ευρωπαϊκή Μέρα Αντιβιοτικών