Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Υγείας

Ανακοινώσεις

Διαπίστευση της Τράπεζας Αίματος του Γ.Ν. Λευκωσίας ως ο Κυπριακός Φορέας Διαπίστευσης από τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Ποιότητας

Η Τράπεζα Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας έχει διαπιστευτεί από τις 14 Ιουλίου 2017 από τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Ποιότητας ως ο Κυπριακός Φορέας Διαπίστευσης, σύμφωνα με τα κριτήρια διαπίστευσης όπως καθορίζονται από το πρότυπο CYS EN ISO 15189:2012.

Το εργαστήριο της Τράπεζας Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων της Επαρχίας Λευκωσίας και της Κλινικής Θαλασσαιμίας του Νοσοκομείου Μακάριος Γ’ σε μεταγγίσεις παράγωγων αίματος. Είναι η μεγαλύτερη Τράπεζα Αίματος στην Κύπρο και χειρίζεται περισσότερες από τις μισές μονάδες αίματος που κατατίθενται στην αιμοδοσία παγκύπρια. Ενδεικτικά, το 2016 εξυπηρετήθηκαν 40,101 περιστατικά και εκτελέστηκαν συνολικά 756,526 εξετάσεις.

Στόχος της Νοσοκομειακής Τράπεζας Αίματος είναι η άμεση ανταπόκριση και η σωστή εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών σε προϊόντα αίματος, καθώς και η προαγωγή της αιμοεπαγρύπνησης στον κλινικό χώρο, με σκοπό την ασφάλεια των μεταγγίσεων.

Η διαπίστευση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την προσήλωση των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας για την τεκμηρίωση της παροχής ψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους ασθενείς σύμφωνα με διεθνή αναγνωρισμένα πρότυπα ποιότητας.

_______________


BREXIT

Επικοινωνία με Υπουργείο Υγείας (Εισηγήσεις/ Σχόλια/ Παράπονα)

Ταξιδιωτικές Οδηγίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαδικασίες Δωρεών προς τα Δημόσια Νοσηλευτήρια

Δωρεά Οργάνων και Ιστών

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων  Δήλωση Απορρήτου

Χρηματοδοτικά Προγράμματα

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη από 1/8/2013

Ιός Ebola

Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Κλινικές Κατευθυντήριες Οδηγίες

Δικτυακή Πύλη

112

Υγεία ΕΕ

Κάν΄το Ηλεκτρονικά

Δημόσιες Συμβάσεις

Για την Κύπρο

112

Ευρωπαϊκή Μέρα Αντιβιοτικών