α/α | Τίτλος Προγράμματος | Διάρκεια Έργου |
1 | Επιπτώσεις παθητικού καπνίσματος στα παιδιά - Προσδιορισμός νικοτίνης στον αέρα των σπιτιών καπνιστών και κοτινίνης στο σίελο των παιδιών - CY-CEHAP | 2004 - 2010 |
2 | Καφεστόλη και Καχεόλη σε διάφορους τύπους καφέ | 2007 |
3 | Χρήση κάνναβης κατά την εγκυμοσύνη | 2007 - 2011 |
4 | Έλεγχος φθαλικών εστέρων σε παιδικά παιχνίδια | 2007 - 2013 |
5 | Έλεγχος φθαλικών εστέρων σε υλικά σ’ επαφή με τρόφιμα | 2007 |
6 | N–Nitrosamines and N-Nitrosatable substances released from teats and soothers | 2007 |
7 | Έλεγχος φουρανίου σε τρόφιμα | 2007 |
8 | Συγκριτική μελέτη ύπαρξης λακτόζης και πρωτεϊνών γάλακτος σε τρόφιμα χωρίς σήμανση (προστασία αλλεργικών καταναλωτών) | 2007 |
9 | Επίπεδα λιπιδίων σε είδη καφέ που προκαλούν αύξηση της LDL χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και ηπατικών ενζύμων στο αίμα και ωχρατοξίνης Α | 2007 |
10 | Διερεύνηση και έλεγχος της νοθείας και της αυθεντικότητας των εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων και άλλων τύπων | 2007 |
11 | Διερεύνηση της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης | 2007 |
12 | Investigation of Persistent Organic Pollutants in infant formulae and follow on formulae | 2008 |
13 | Investigation of Pesticide Residues in baby food of plant origin | 2008 |
14 | Επέκταση Πινάκων Σύστασης Κυπριακών Τροφίμων | 2008 - 2012 |
15 | Συνθετικές χρωστικές ουσίες σε παιδικά τρόφιμα | 2008 |
16 | Παρουσία Αντιβιοτικών σε γάλα και σκόνη γάλακτος | 2008 |
17 | Βαρέα μέταλλα σε συμπληρώματα διατροφής | 2008 |
18 | Περιβαλλοντικές αιτίες πρόωρων τοκετών | 2008 - 2009 |
19 | Ασφάλεια παιδικών παιχνιδιών | 2008 |
20 | Μικροβιολογικός έλεγχος κολυμβητικών δεξαμενών | 2008 |
21 | Ποιότητα πόσιμου νερού | 2008 |
22 | Xαρτογράφηση Κυπριακών Κρασιών και Μελέτη των Αντιοξειδωτικών τους ιδιοτήτων | 2008 |
23 | Προσδιορισμός Νιτροζαμινών (NDELA) σε καλλυντικά | 2008 |
24 | Investigation of mycotoxins, acrylamide, nitrates and furan in baby foods | 2008 |
25 | Investigation of radionuclides in baby food | 2008 |
26 | Investigation of safety of imported baby bottled drinking water | 2008 |
27 | Στοχευμένος μικροβιολογικός έλεγχος του πόσιμου νερού σε μικρές κοινότητες που παρουσιάζουν απόκλιση από τα αποδεκτά όρια της νομοθεσίας | 2009 |
28 | Συνθετικές χρωστικές ουσίες σε παιδικά τρόφιμα | 2009 |
29 | Πιλοτικές μελέτες της Αυθεντικότητας των Κυπριακών Κρασιών και του Κυπριακού Τυριού Χαλούμι | 2009 |
30 | Ολοκληρωμένος έλεγχος παιδικών τροφών για ορισμένους επιμολυντές | 2009 |
31 | Προσδιορισμός υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στα ελαιόλαδα | 2009 |
32 | Ανίχνευση και ποσοτικοποίηση γενετικά τροποποιημένης σόγιας | 2009 |
33 | Ασφάλεια Παιδικών Παιχνιδιών και Ειδών Παιδικής Φροντίδας | 2009 |
34 | Ασφάλεια Δοχείων για Παιδικές Τροφές | 2009 |
35 | Προσδιορισμός αρωματικών αμινών σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα που προορίζονται για παιδιά/ έφηβους | 2009 |
36 | Διερεύνηση της ποιότητας του πόσιμου νερού από κερματοδέκτες | 2010 |
37 | Survey on the quality of Tattoos to protect the health of young people. Market Surveillance Study of UV filters to investigate their protection factor - Ποιότητα των tattoo και επιπτώσεις στην υγεία | 2010 - 2011 |
38 | Διερεύνηση παρουσίας υπολειμμάτων Φυτοφαρμάκων σε δημητριακά και σπορέλαια | 2010 |
39 | Διερεύνηση παρουσίας νέων παραπροϊόντων χλωρίωσης στα αφαλατωμένα νερά | 2010 |
40 | Διερεύνηση ποιότητας εσωτερικού χώρου στα νηπιαγωγεία | 2010 |
41 | Ecotoxycity of pharmaceutics found in the urban water cycle | 2010 |
42 | Διερεύνηση παρουσίας απαγορευμένων χρωστικών βαφής παιδικών υφασμάτων | 2010 |
43 | Διερεύνηση επιπέδων τοξικών μετάλλων και ενδοκρινικών διαταρακτών σε παιδικά παιχνίδια | 2010 |
44 | Διερεύνηση επιπέδων συνθετικών γλυκαντικών ουσιών σε τρόφιμα που καταναλώνονται από παιδιά | 2010 |
45 | Διερεύνηση επιπέδων καρκινογόνων τριχοθισινών σε προγεύματα δημητριακών κ.α. προϊόντων που καταναλώνονται από παιδιά | 2010 - 2011 |
46 | Στοχευόμενος μικροβιολογικός έλεγχος του πόσιμου νερού σε μικρές κοινότητες που παρουσιάζουν απόκλιση από τα αποδεκτά όρια της νομοθεσίας | 2010 - 2011 |
47 | Παρακολούθηση της παρουσίας της Listeria monocytogenes σε ευάλωτες κατηγορίες τροφίμων με μακρά διάρκεια ζωής | 2010 - 2011 |
48 | Μελέτη αυθεντικότητας κυπριακού τυριού "χαλούμι" | 2010 |
49 | Σύγκριση μεθόδου ELISA & PCA στην ανίχνευση αλλεργιογόνων πρωτεϊνών | 2010 |
50 | Έλεγχος αλογονομένων παραγώγων οξικού οξέος στο πόσιμο νερό | 2011 |
51 | Investigating the possibilities of drug abuse by pregnant women (2nd phase) | 2011 |
52 | Ανάλυση συκωτιού για υπολείμματα φυτοφαρμάκων | 2011 |
53 | Διερεύνηση γονοτοξικότητας στο ανακυκλωμένο νερό από σταθμούς επεξεργασίας αστικών λυμάτων | 2011 |
54 | Διερεύνηση παρουσίας απαγορευμένων χημικών ουσιών σε καταναλωτικά αγαθά | 2011 |
55 | Διερεύνηση μηχανικών κ.α. ιδιοτήτων των παιδικών παιχνιδιών | 2011 |
56 | Επίπεδα συντηρητικών (σορβικού και προπιονικού οξέος) σε ψωμιά | 2011 |
57 | Ιολογικές αναλύσεις τροφίμων | 2011 |
58 | Ανίχνευση και Ποσοτικοποίηση Γενετικά Τροποποιημένης Σόγιας Roundup Ready σε εισαγόμενα και κυπριακής παραγωγής τρόφιμα | 2011 |
59 | Advance aquatic tools for sustainable pollution risk management in river basins of Cyprus. | 2011 |
60 | Ερευνητικό Πρόγραμμα για Υπολείμματα Τετρακυκλινών σε Μέλι | 2011 |
61 | Προσδιορισμός της νοθείας του Χαλουμιού με Σκόνη Γάλακτος | 2012 |
62 | Έλεγχος παρουσίας φθαλικών εστέρων σε καλλυντικά προϊόντα (βρεφικά/παιδικά) ως επιμόλυνση ή από μετανάστευση από τους περιέκτες | 2012 |
63 | Έλεγχος γονοτοξικότητας σε επιφανειακά και ανακυκλωμένα υδάτινα δείγματα | 2012 |
64 | Προσδιορισμός διοξειδίου του θείου (αλλεργιογόνο) σε τρόφιμα και ποτά | 2012 |
65 | Ανάπτυξη μεθόδου για την ανίχνευση νοροϊών σε φρέσκα λαχανικά | 2012 |
66 | Χρήση φασματοσκοπίας και χημειομετρίας στον έλεγχο της αυθεντικότητας αλκοολούχων ποτών | 2012 |
67 | Έρευνα για την ανίχνευση/ ποσοτικοποίηση ξηρών καρπών σε τρόφιμα με τη μέθοδο Real Time PCR | 2012 |
68 | Διερεύνηση της παρουσίας κυανιούχων αλάτων σε πόσιμα νερά | 2012 |
69 | Διερεύνηση του κινδύνου της Νόσου των Λεγεωναρίων σε εργαζόμενους στα εργοστάσια επεξεργασίας οικιστικών λυμάτων | 2012 και 2014 |
70 | Επέκταση αριθμού ελεγχόμενων φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα για ανταπόκριση στις απαιτήσεις του Κοινοτικού προγράμματος | 2012 |
71 | Διερεύνηση της παρουσίας Βαρέων Μετάλλων (Μόλυβδος, Κάδμιο, Υδράργυρος) σε δείγματα συκωτιού | 2012 |
72 | Έλεγχος παιδικών παιχνιδιών | 2012 |
73 | Πιλοτική Έρευνα-Ζωγραφική προσώπου στα παιδιά προσχολικής ηλικίας | 2012 |
74 | Θρεπτική Αξία των Ψαριών της Κυπριακής Αγοράς-Ψάρια Ιχθυοκαλλιέργειας και άγρια ψάρια της θάλασσας | 2012 |
75 | Το αλάτι στη διατροφή μας-από επεξεργασμένες τροφές, σνάκς και έτοιμα φαγητά | 2012 |
76 | Έλεγχος της σταθερότητας της πυρίτιδας | 2012 |
77 | Περαιτέρω διερεύνηση της παρουσίας κυανιούχων αλάτων σε πόσιμα νερά | 2013 |
78 | Προσδιορισμός Κορτικοστεροειδών σε προϊόντα ζωϊκής προέλευσης (Γάλα) | 2013 |
79 | Διερεύνηση παρουσίας υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο μέλι | 2013 |
80 | Έλεγχος Χημικών, Φυσικών και Μηχανικών ιδιοτήτων παιδικών παιχνιδιών | 2013 |
81 | Προσδιορισμός επιπέδων καφεϊνης σε διάφορους τύπους καφέ, ροφήματα, ενεργειακά ποτά και αναψυκτικά | 2013 - 2014 |
82 | Διερεύνηση επιπέδου PAHs ή και νιτρικών σε πλυμμένα ή άπλυτα λαχανικά | 2013 |
83 | Παρακολούθηση της παρουσίας του παθογόνου βακτηρίου Cronobacter (Enterobacter sakazakii) σε τροφές 1ης βρεφικής ηλικίας | 2013 |
84 | Προσδιορισμός Αλλεργιογόνων σε καλλυντικά | 2013 |
85 | Ισοτοπική Χαρτογράφηση των Πόσιμων Νερών της Κύπρου | 2013 |
86 | Έλεγχος γλουτένης σε τρόφιμα για προστασία των ατόμων με κοιλιοκάκη | 2013 |
87 | Διερεύνηση επιπέδων των κορεσμένων, ακόρεστων και trans λιπαρών οξέων σε μαγειρικά λίπη, μαργαρίνες και άλλα τρόφιμα | 2014 |
88 | Αναλύσεις Ελεγχομένων Φαρμάκων και Νέων Ψυχοτρόπων Ουσιών | 2014 |
89 | Διερεύνηση παρουσίας υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο τσάι και αποξηραμένα βότανα | 2014 |
90 | Προσδιορισμός ουσιών προτεραιότητας σε ιζήματα και επεξεργασμένα οικιστικά απόβλητα | 2014 |
91 | Προσδιορισμός βαρέων μετάλλων Pb/Cd/Hg/As σε μέλι, σοκολάτα και κακάο με ICP/MS | 2014 |
92 | Ανίχνευση σταφυλοκοκκικών εντεροτοξινών σε τυριά/χαλούμια τοπικής παραγωγής | 2014 |
93 | Έλεγχος των επιπέδων του ακρυλαμιδίου σε τρόφιμα με την τεχνική LC-MS/MS | 2014 |
94 | Χρήση βάσης ισοτοπικών δεδομένων για τον έλεγχο της αυθεντικότητας αλκοολούχων ποτών που καταναλώνονται στα κέντρα αναψυχής | 2014 |
95 | Προσδιορισμός χρωστικών ουσιών σε τρόφιμα και ποτά συχνής κατανάλωσης | 2014 - 2015 |
96 | Διερεύνηση του κινδύνου έκθεσης σε ψηλές συγκεντρώσεις του βακτηρίου της Λεγεωνέλλας σε εργαζόμενους στα εργοστάσια επεξεργασίας οικιστικών λυμάτων | 2014 |
97 | Μελέτη λειτουργικών τροφίμων που κυκλοφορούν στην κυπριακή αγορά (π.χ. τρόφιμα με ω-3 λιπαρά, φαινολικά αντιοξειδωτικά και άλλες βιοδραστικές ουσίες) | 2015 |
98 | Προσδιορισμός των ισότοπων του U (Ουρανίου) στο πόσιμο νερό | 2015 |
99 | Προσδιορισμός φαρμακευτικών ουσιών σε απόβλητα με επικέντρωση στο Diclofenac | 2015 |
100 | Προσδιορισμός/παρουσία Βαρέων Μετάλλων (Pb, Cd, Hg κ.α) σε χυμούς και αναψυκτικά με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας ICP -MS | 2015 |
101 | Μικροβιολογική Ποιότητα Παιδικών Προϊόντων Βαφής Προσώπου “Face Painting” και Πιθανές Επιπτώσεις στην Υγεία | 2015 |
102 | Ανίχνευση και Ποσοτικοποίηση αλλεργιογόνων ουσιών σε τρόφιμα στην σήμανση των οποίων αναγράφεται ότι μπορεί να περιέχουν αλλεργιογόνες ουσίες | 2015 |
103 | Προσδιορισμός και έλεγχος των μυκοτοξινών ergot alkaloids σε δημητριακά και προϊόντα τους με την τεχνική LC-MS/MS | 2015-2016 |
104 | Αναλύσεις Ναρκωτικών και Νέων Συνθετικών Ναρκωτικών | 2015 |
105 | Προσδιορισμός παραμέτρων (λιπαρά οξέα, αλάτι, ιχνοστοιχεία κα) που σχετίζονται με την υγεία (πχ το συζευγμένο Λινολεικό οξύ (CLA) στα γαλακτοκομικά προϊόντα) | 2016 |
106 | Διερεύνηση της ποιότητας του πόσιμου νερού από οικιακές συσκευές αφαλάτωσης | 2016 |
107 | Αναλύσεις ελεγχόμενων ουσιών | 2016 |
108 | Προσδιορισμός ραδιοϊσοτόπων του Ουρανίου (U238, U235, U234) σε πόσιμα νερά με τη χρήση α-φασματοσκοπίας και εφαρμογή της μεθόδου | 2016 |
109 | Ανάπτυξη της μεθόδου για τον προσδιορισμό φαρμακευτικών ουσιών με τη χρήση UPLC-MS-MS σε απόβλητα με επικέντρωση στο Diclofenac | 2016 |
110 | Διερεύνηση της παρουσίας ιχνοστοιχείων (βαρέων μετάλλων κ.ά.) σε τρόφιμα | 2016 |
111 | Διερεύνηση του κινδύνου της Νόσου των Λεγεωναρίων σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς | 2016 |
112 | Ανίχνευση DNA σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης για τον έλεγχο της νοθείας του κρέατος | 2016 |
113 | Προσδιορισμός τροπανοειδών αλκαλοειδών σε δημητριακά (σόργος, φαγόπυρο, κεχρί κ.α.) και παιδικές τροφές με βάση τα πιο πάνω δημητριακά με την χρήση LC-MS/MS | 2016 |
114 | Προσδιορισμός γλυκαντικών ουσιών σε αναψυκτικά και άλλα τρόφιμα μειωμένων θερμίδων ή χωρίς πρόσθετα σάκχαρα | 2016-2017 |
115 | Μελέτη τροφίμων που καταναλώνονται κυρίως από παιδιά για τη περιεκτικότητα τους σε σάκχαρα (πχ επιδόρπια, γιαούρτια φρούτου, δημητριακά κ.ά.) | 2017 |
116 | Βελτιστοποίηση μεθόδου ανίχνευσης Νέων Ψυχοτρόπων ουσιών | 2017 |
117 | Διερεύνηση της Ασφάλειας των καλλυντικών για παιδιά και εφήβους | 2017 |
118 | Επικύρωση της μεθόδου για τον προσδιορισμό ολικής α/β ακτινοβολίας σε πόσιμα νερά με την χρήση Αναλογικού Απαριθμητή Ροής Αερίου Χαμηλού Υποστρώματος | 2017 |
119 | Προσδιορισμός Ουσιών προτεραιότητας σε επεξεργασμένα υγρά απόβλητα που περιλαμβάνονται στην Οδηγία 2013/39/ΕΕ, με την χρήση προηγμένης τεχνολογίας LC-MS-MS | 2017 |
120 | Έλεγχος βιομηχανικών ειδών που διατίθενται στην κυπριακή αγορά για χημική ασφάλεια ή ευφλεκτότητα | 2017 |
121 | Ανάπτυξη και επικύρωση της μεθόδου για τον προσδιορισμό των μυκοτοξινών – Εργοταμινών (Ergot Alkaloids) σε δημητριακά (σίκαλη και αλεύρια) και προϊόντα τους με την χρήση προηγμένης τεχνολογίας LC-MS/MS. | 2017 |
122 | Διερεύνηση και έλεγχος των επιπέδων PAHS (Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων) σε καπνιστά παραδοσιακά κρέατα και ψάρια και προϊόντα αυτών με τη χρήση Υγρής χρωματογραφίας υψηλής απόδοσης με ανιχνευτή φθορισμού (HPLC-FLD). | 2017 |
123 | Εφαρμογή Μοριακών Μεθόδων σε νερά Κρατικών Νοσοκομείων για την ανίχνευση Λεγεωνέλλας. | 2017 |
124 | Προσδιορισμός Ειδικής Μετανάστευσης Μετάλλων (Al, Ba, Co, Cu, Fe, Li, Mn, Zn) από πλαστικά υλικά και αντικείμενα σε όξινο προσομοιωτή τροφίμων. | 2017 |
125 | Διερεύνηση και έλεγχος των επιπέδων των Alternaria τοξινών στα Τρόφιμα με την χρήση προηγμένης τεχνολογίας υγρής χρωματογραφίας συζευγμένη με διπλό φασματόμετρο μαζών LC-MS/MS. | 2018 |
126 | Διερεύνηση και έλεγχος των επιπέδων της 3- και 2- MCPD και τους εστέρες των λιπαρών οξέων τους, και τους εστέρες της γλυκιδόλης στα τρόφιμα με τη χρήση αέριας χρωματογραφίας συζευγμένη με φασματόμετρο μάζας (GC-MS). | 2018 |
127 | Ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων για ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών. | 2018 |
128 | Ανάπτυξη μεθοδολογίας σύγκρισης δειγμάτων ναρκωτικών μετά από ποσοτικοποίηση | 2019 |
129 | Διερεύνηση ασφάλειας προϊόντων (καλλυντικών και συμπληρωμάτων διατροφής) | 2019 |
130 | Διερεύνηση της παρουσίας ουσιών προτεραιότητας σε επεξεργασμένα απόβλητα για εμπλουτισμό υπόγειων νερών | 2019 |
131 | Χημική Ασφάλεια Προϊόντων της Κυπριακής Αγοράς: Έλεγχος συμμόρφωσης ως προς τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού REACH | 2019 |
132 | Προσδιορισμός Ειδικής Μετανάστευσης ουσιών από Υλικά σε Επαφή με Τρόφιμα ή/και Παιδικά Παιχνίδια | 2019 |
133 | Έλεγχος της μικροβιολογικής ποιότητας του θαλάσσιου νερού της Κύπρου κατά την κολυμβητική περίοδο 2019 | 2019 |
134 | Έλεγχος οδοντιατρικών καρέκλων και νερών κρατικών νοσοκομείων για το μικρόβιο της Λεγεωνέλλας | 2019 |
135 | Τυποποίηση Κυπριακών Προϊόντων | 2020 |
136 | Δημιουργία Βιβλιοθήκης Ναρκωτικών με την τεχνική Benchtop NMR | 2020 |
137 | Προσδιορισμός κλασσικών και συνθετικών κανναβινοειδών, κατά την εφαρμογή του νάρκοτεστ | 2020 |
138 | Έλεγχος Φαρμάκων, Καλλυντικών και Συμπληρωμάτων Διατροφής | 2020 |
139 | Ανάπτυξη μεθόδου για τον προσδιορισμό πολυαρωματικών υδρογονανθράκων σε ιζήματα με την χρήση microwave extraction | 2020 |
140 | Προσδιορισμός πτητικών ουσιών σε καταναλωτικά (βιομηχανικά) προϊόντα της κυπριακής αγοράς με βάση τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού REACH και έλεγχος χημικών προϊόντων οικιακής χρήσης για συμμόρφωση με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό CLP | 2020 |
141 | Έλεγχος συστήματος ύδρευσης κρατικών νοσηλευτηρίων για το μικρόβιο της Λεγεωνέλλας | 2020 |
142 | Μικροβιολογικός έλεγχος συστημάτων ύδρευσης και συστημάτων αιμοκάθαρσης των κρατικών νοσηλευτηρίων | 2020 |
143 | Νάρκοτεστ – Προσδιορισμός ουσιών με την τεχνική LC-MS/MS σε δείγματα από οδηγούς | 2021 |
144 | Έλεγχος Φαρμάκων, Καλλυντικών και Συμπληρωμάτων Διατροφής | 2021 |
145 | Έλεγχος Υπολειμμάτων Αντιβιοτικών σε Χοιρίδια | 2021 |
146 | Αναλύσεις περιβαλλοντικών δειγμάτων και ανάπτυξη νέων μεθόδων σε επεξεργασμένα οικιστικά απόβλητα και θαλάσσια νερά | 2021 |
147 | Εργασίες ανάπτυξης μεθόδου για τον έλεγχο εξασθενούς χρωμίου σε δερμάτινα είδη | 2021 |
148 | Προσδιορισμός ολικής άλφα και βήτα ακτινοβολίας με τη χρήση υγρού σπινθηριστή | 2021 |
149 | Έλεγχος της μικροβιολογικής ποιότητας του θαλάσσιου νερού της Κύπρου κατά την κολυμβητική περίοδο | 2021 |
150 | Επέκταση Πινάκων Σύστασης Κυπριακών Τροφίμων | 2022 |
151 | Έλεγχος Ποιότητας Φαρμάκων ανθρώπινης και κτηνιατρικής χρήσης | 2022 |
152 | Έλεγχος Καλλυντικών και Συμπληρωμάτων Διατροφής | 2022 |
153 | Έλεγχος Υπολειμμάτων Αντιβιοτικών σε χοιρίδια | 2022 |
154 | Προσδιορισμός ολικής άλφα και βήτα ακτινοβολίας με τη χρήση υγρού σπινθηριστή | 2022 |
155 | Προσδιορισμός Πολυαρωματικών Υδρογονανθράκων (PAHs) σε περιβαλλοντικά δείγματα | 2022 |
156 | Προσδιορισμός Ειδικής Μετανάστευσης Ουσιών από Υλικά σε Επαφή με Τρόφιμα ή/και Παιδικά Παιχνίδια | 2022 |
157 | Ανάπτυξη μεθόδου Ανίχνευσης Οξείας Τοξικότητας μετρώντας την Αναστολή της ανάπτυξης αλγών με την συσκευή φθορισμού Algae Laboratory Analyser | 2022 |
158 | Έλεγχος της μικροβιολογικής ποιότητας του θαλάσσιου νερού της Κύπρου κατά την κολυμβητική περίοδο 2022 | 2022 |
159 | Ανάπτυξη μεθόδων προσδιορισμού ουσιών που πιθανόν να μεταναστεύουν από Συσκευασίες και Αντικείμενα που προορίζονται για Επαφή με Τρόφιμα από Χαρτί/Χαρτόνι. | 2022 |
160 | Ανάπτυξη και επικύρωση της μεθόδου για τον προσδιορισμό των αλκαλοειδών του οπίου (οπιοειδή) στο παπαρουνόσπορο και προϊόντα αρτοποιείου με την χρήση προηγμένης τεχνολογίας υγρής χρωματογραφίας συζευγμένη με διπλό φασματόμετρο μαζών LC-MS/MS. | 2022 |
161 | Επικύρωση της μεθόδου για τον προσδιορισμό του φουρανίου και αλκυλοφουρανίων σε εγκυτιωμένα και συσκευασμένα τρόφιμα με τη χρήση αέριας χρωματογραφίας – Head Space συζευγμένης με φασματόμετρο μάζας (GC-MS). | 2022 |
162 | Πίνακες Σύστασης Κυπριακών Τροφίμων | 2023 |
163 | Έλεγχος Υπολειμμάτων Αντιβιοτικών σε χοιρίδια | 2023 |
164 | Προσδιορισμός ολικής άλφα και βήτα ακτινοβολίας με τη χρήση υγρού σπινθηριστή | 2023 |
165 | Αναλύσεις οικιστικών αποβλήτων για φυτοφάρμακα και πολυαρωματικούς υδρογονάνθρακες | 2023 |
166 | Έλεγχος Τοξικών Χημικών Ουσιών σε Βιομηχανοποιημένα Προϊόντα και σε Βιολογικά Δείγματα Ανθρώπων | 2023 |
167 | Προσδιορισμός Ουσιών που πιθανόν να μεταναστεύουν από Συσκευασίες και Αντικείμενα που προορίζονται για Επαφή με Τρόφιμα από Χαρτί / Χαρτόνι | 2023 |
168 | Ανάπτυξη της μεθόδου προσδιορισμού των Alternaria toxins στα τρόφιμα | 2023 |
169 | Έλεγχος Καλλυντικών και Συμπληρωμάτων Διατροφής | 2023 |
 |  |  |