Αρχική Σελίδα / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις ΓΧΚ/Δημοσιογραφική Διάσκεψη Παρουσίασης της Εθνικής Έρευνας για τη Διατροφή του Πληθυσμού της Κύπρου, 22 Μαρτίου 2019
Mε την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του Έργου «Εθνική Έρευνα για τη διατροφή του πληθυσμού της Κύπρου» (EU-Menu), το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΓΧΚ) και το Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Υγεία του Παιδιού (ΕΕΙΥΠ) διοργάνωσαν στις 22 Μαρτίου 2019 δημοσιογραφική διάσκεψη για ενημέρωση σχετικά με την υλοποίηση του έργου και την μελλοντική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων.Ο έντιμος Υπουργός Υγείας κος Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε την πpώτη επίσημη Εθνική Έρευνα Διατροφής των Κυπρίων, κατά την οποία έχουν συλλεγεί οι πραγματικές και ακριβείς πληροφορίες ως προς το τι τρώει ο κύπριος πολίτης όλων των ηλικιών, ξεκινώντας από την βρεφική ηλικία έως και την ηλικία των 74 ετών συμπεριλαμβανομένων και των εγκύων. Στόχος της έρευνας είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας δεδομένων κατανάλωσης τροφίμων με ομοιόμορφο τρόπο για όλους τους πολίτες των Κρατών Μελών της ΕΕ, για σκοπούς εκτίμησης κινδύνων μέσω τροφής.Η Κύπρος ανήκει στις πρώτες 11 χώρες Κράτη Μέλη της ΕΕ, που συμμετείχαν και που ολοκλήρωσαν το πολύ σημαντικό αυτό Έργο, αφού στόχος της EFSA είναι η έρευνα να πραγματοποιηθεί από όλα τα ΚΜ.Οι παρουσιάσεις των δύο συνεργατών του Έργου με τα αποτελέσματα της έρευνας βρίσκονται αναρτημένες πιο κάτω: Τρίπτυχο EU MENU_29-7-2014.pdf ΓΧΚ-Δημοσιογραφική_Μάρτιος 2019 .pdf ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-EU MENU 220319.pdf Aποτελέσματα EU MENU ΕΕΙΥΠ-032019.pdf Χαιρετισμός ΥΠΟΥΡΓΟΥ -EU MENU- 220319.pdf Yiannopoulos_et_al-2018-EFSA_Supporting_Publications LOT1.pdf Yiannopoulos_et_al-2018-EFSA_Supporting_Publications LOT2.pdf PHOTOS 22-3-3019.pdf Πίσω στην προηγούμενη σελίδα
Mε την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του Έργου «Εθνική Έρευνα για τη διατροφή του πληθυσμού της Κύπρου» (EU-Menu), το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΓΧΚ) και το Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Υγεία του Παιδιού (ΕΕΙΥΠ) διοργάνωσαν στις 22 Μαρτίου 2019 δημοσιογραφική διάσκεψη για ενημέρωση σχετικά με την υλοποίηση του έργου και την μελλοντική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων.Ο έντιμος Υπουργός Υγείας κος Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε την πpώτη επίσημη Εθνική Έρευνα Διατροφής των Κυπρίων, κατά την οποία έχουν συλλεγεί οι πραγματικές και ακριβείς πληροφορίες ως προς το τι τρώει ο κύπριος πολίτης όλων των ηλικιών, ξεκινώντας από την βρεφική ηλικία έως και την ηλικία των 74 ετών συμπεριλαμβανομένων και των εγκύων. Στόχος της έρευνας είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας δεδομένων κατανάλωσης τροφίμων με ομοιόμορφο τρόπο για όλους τους πολίτες των Κρατών Μελών της ΕΕ, για σκοπούς εκτίμησης κινδύνων μέσω τροφής.Η Κύπρος ανήκει στις πρώτες 11 χώρες Κράτη Μέλη της ΕΕ, που συμμετείχαν και που ολοκλήρωσαν το πολύ σημαντικό αυτό Έργο, αφού στόχος της EFSA είναι η έρευνα να πραγματοποιηθεί από όλα τα ΚΜ.Οι παρουσιάσεις των δύο συνεργατών του Έργου με τα αποτελέσματα της έρευνας βρίσκονται αναρτημένες πιο κάτω:
Πίσω στην προηγούμενη σελίδα