Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Υγείας

Βιογραφικό Σημείωμα


Μιχάλης Χατζηπαντέλα - Υπουργός Υγείας

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1974 με καταγωγή από την κατεχόμενη Περιστερωνοπηγή. Είναι απόφοιτος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Λοχίας Τεθωρακισμένων στην 27 ΕΜΑ. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Thames Valley του Λονδίνου και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc (Honors) στα Οικονομικά του Πανεπιστημίου Queen Mary and Westfield College του Λονδίνου. Είναι κάτοχος άδειας εξασκήσεως του ελεγκτικού/λογιστικού επαγγέλματος (Fellow Chartered Accountant) του Institute of Chartered Accountants in England and Wales.

Πριν τον διορισμό του στη θέση του Υπουργού Υγείας, εργάστηκε σε ελεγκτικά και λογιστικά γραφεία σε Λονδίνο και Κύπρο. Το 2007 και μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υπουργός Υγείας, υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρείας HMI & Partners Ltd. Την περίοδο 2014 - 2016, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου και στη συνέχεια για δεύτερη θητεία (2016 - 2019) διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στον ίδιο Οργανισμό. Από το 2019 μέχρι την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Υγείας, διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου όλων των εταιρειών του Ομίλου Nicosia Mall of Companies, ενώ συνεργάστηκε και με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ως ειδικός επιστήμονας, διδάσκοντας Οικονομικά.

Ο κ. Χατζηπαντέλα είναι, μεταξύ άλλων, μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales, του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και του Association of International Accountants.

Ο κ. Χατζηπαντέλα έχει έντονη κοινωνική δράση τα τελευταία 30 χρόνια. Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο, τον οδήγησε στη θέση του Προέδρου του Σωματείου και της Εταιρείας «Ανόρθωση Αμμοχώστου».

Αριθμός Τηλεφώνου: +357 22 605300
Αριθμός Τηλεομοιότυπου: +357 22 434189
E-mail: minister@moh.gov.cy


Δράσεις για Αντιμετώπιση της Εξάπλωσης της Νόσου του Κορωνοϊού COVID-19

Πληροφορίες για ευλογιά των πιθήκων – monkeypox

Covid-19 | Στατιστικά Δεδομένα Εμβολιασμού

Μάθε. Κρίνε. Πράξε.

Πληροφορίες για Κορωνοϊό Covid-19

ΟΚΥπΥ – Θέσεις εργασίας

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα - CyprusFlightPass

COVID 19 και Διατροφή

Συμβούλιο Ασφάλειας Τροφίμων

Smoke free Cyprus

BREXIT

Επικοινωνία με Υπουργείο Υγείας (Εισηγήσεις/ Σχόλια/ Παράπονα)

Δωρεά Οργάνων και Ιστών

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων  Δήλωση Απορρήτου

Χρηματοδοτικά Προγράμματα

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη από 1/8/2013

Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Κλινικές Κατευθυντήριες Οδηγίες

Ηλεκτρονική ανταλλαγή πληροφοριών για την κοινωνική ασφάλιση (EESSI)