Γενικό Χημείο του Κράτους - Κυπριακή Δημοκρατία Μετάβαση στο περιεχόμενο


Mε την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του Έργου «Εθνική Έρευνα για τη διατροφή του πληθυσμού της Κύπρου» (EU-Menu), το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΓΧΚ) και το Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Υγεία του Παιδιού (ΕΕΙΥΠ) διοργάνωσαν στις 22 Μαρτίου 2019 δημοσιογραφική διάσκεψη για ενημέρωση σχετικά με την υλοποίηση του έργου και την μελλοντική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων.

Ο έντιμος Υπουργός Υγείας κος Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε την πpώτη επίσημη Εθνική Έρευνα Διατροφής των Κυπρίων, κατά την οποία έχουν συλλεγεί οι πραγματικές και ακριβείς πληροφορίες ως προς το τι τρώει ο κύπριος πολίτης όλων των ηλικιών, ξεκινώντας από την βρεφική ηλικία έως και την ηλικία των 74 ετών συμπεριλαμβανομένων και των εγκύων. Στόχος της έρευνας είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας δεδομένων κατανάλωσης τροφίμων με ομοιόμορφο τρόπο για όλους τους πολίτες των Κρατών Μελών της ΕΕ, για σκοπούς εκτίμησης κινδύνων μέσω τροφής.

Η Κύπρος ανήκει στις πρώτες 11 χώρες Κράτη Μέλη της ΕΕ, που συμμετείχαν και που ολοκλήρωσαν το πολύ σημαντικό αυτό Έργο, αφού στόχος της EFSA είναι η έρευνα να πραγματοποιηθεί από όλα τα ΚΜ.

Οι παρουσιάσεις των δύο συνεργατών του Έργου με τα αποτελέσματα της έρευνας βρίσκονται αναρτημένες πιο κάτω:





Κατεβάστε το αρχείο Acrobat Τρίπτυχο EU MENU_29-7-2014.pdf
Κατεβάστε το αρχείο Acrobat ΓΧΚ-Δημοσιογραφική_Μάρτιος 2019 .pdf
Κατεβάστε το αρχείο Acrobat ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-EU MENU 220319.pdf
Κατεβάστε το αρχείο Acrobat Aποτελέσματα EU MENU ΕΕΙΥΠ-032019.pdf
Κατεβάστε το αρχείο Acrobat Χαιρετισμός ΥΠΟΥΡΓΟΥ -EU MENU- 220319.pdf
Κατεβάστε το αρχείο Acrobat Yiannopoulos_et_al-2018-EFSA_Supporting_Publications LOT1.pdf
Κατεβάστε το αρχείο Acrobat Yiannopoulos_et_al-2018-EFSA_Supporting_Publications LOT2.pdf
Κατεβάστε το αρχείο Acrobat PHOTOS 22-3-3019.pdf


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top