Γενικό Χημείο του Κράτους - Κυπριακή Δημοκρατία Μετάβαση στο περιεχόμενο


Κίνδυνος έναντι Επικινδυνότητας (Hazard vs. Risk): Εσύ γνωρίζεις τη διαφορά;

Κίνδυνος είναι κάτι που έχει τη δυνατότητα να σας βλάψει.

Π.χ. Ένα τροφιμογενές βακτήριο αποτελεί κίνδυνο

Επικινδυνότητα είναι η πιθανότητα ενός κινδύνου να προκαλέσει βλάβη.

Π.χ. Η κατανάλωση αλλοιωμένων τροφίμων που έχουν μολυνθεί από βακτήρια είναι επικίνδυνη.

Δες αυτό το φιλμάκι για να μάθεις: Ενημερώσου για τον κίνδυνο, μείωσε την επικινδυνότητα!


Μάθετε περισσότερα: ........
Σχετικά με την EFSA

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) είναι ένας οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ιδρύθηκε το 2002 για να λειτουργεί ως αμερόληπτη πηγή επιστημονικών συμβουλών για τους υπεύθυνους διαχείρισης κινδύνων και να ενημερώνει σχετικά με τους κινδύνους που συνδέονται με την τροφική αλυσίδα. Συνεργάζεται με τα ενδιαφερόμενα μέρη για την προώθηση της συνοχής των επιστημονικών συμβουλών της ΕΕ και παρέχει την επιστημονική βάση για νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις για την προστασία των Ευρωπαίων καταναλωτών από κινδύνους που σχετίζονται με τα τρόφιμα από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση.



Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top