Tο αλάτι αποτελείται από 40% νάτριο (Na) και 60% χλώριο (Cl). Είναι βασικός ηλεκτρολύτης του αίματος, συμμετέχει στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών του οργανισμού και λαμβάνει μέρος στη μεταβίβαση ηλεκτρικών σημάτων στο νευρικό σύστημα1. Ωστόσο, αυξημένη χρήση αλατιού στη διατροφή (λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης νατρίου - δημιουργεί σοβαρά προβλήματα υγείας όπως υπέρταση, εγκεφαλικά και καρδιαγγειακές παθήσεις, οίδημα (κατακράτηση υγρών από το σώμα) και καρκίνο του στομάχου (WHO Guidelines: Sodium intake for adults - 2012) ….Περισσότερα
ΑΛΑΤΙ-ΔΕΛΤΙΟ 01_2013-FINAL-minor changes.pdf To αλάτι στη διατροφή μας.pdf
Πίσω στην προηγούμενη σελίδα